Élet-Stílus

Ezt teszi a testeddel a húsvéti csokitojás

Sokan azt gondolják, hogy a húsvétnak nincsenek árnyoldalai. Pedig a böjti időszak után az emberek ekkor hatalmas lakomákat csaptak, amik az rendkívüli módon képesek voltak megviselni a szervezetet. Ma már persze az emberek elenyésző része tart böjtöt az ünnep előtt, ám a húsvéti nagy étkezést ugyanúgy megtartjuk.

És akkor még nem jött szóba a húsvéti locsolkodás, amelybe akár könnyen bele is lehet halni, ha nagyon felöntünk a garatra. Gondoljunk csak bele, hogy hányan szállnak erősek illuminált állapotban kerékpárra, hogy az ilyenkor gyakori ittas vezetésről már ne is beszéljünk.

Akárhogy is, a húsvét nem gyerekjáték.

Azt gondolhatnánk, hogy a modern húsvét sokkal biztonságosabb és egészségesebb, mint a tradícionális, ám ha így vélekedünk, akkor nagyot tévedünk. A modern húsvét egyik szimbóluma, a húsvéti csokitojás például tele van cukorral, méghozzá nem is kevéssel. Az ünnep alkalmából a Metro összegyűjtötte a náluk legnépszerűbb húsvéti édességek cukortartalmát. A számok sok mindenről árulkodnak.

Jaj, de szép verset mondtál kisunokám, tessék, itt van 60 gramm cukor

Bár a vizsgált csokitojást gyártó vállalatok fele nálunk nem ismert, azért mégis elgondolkodtató lehet, hogy a Nestlé csokitojásában több mint 60 gramm cukor van, de a többiek sincsenek tőle nagyon lemaradva. Íme, a szomorú valóság, ennyi cukrot veszünk magunkhoz egy-egy tojás elfogyasztásával:

Grafikon: Metro.co.uk

És hogy az egész kép még sötétebb legyen: a vizsgált értékek 100 gramm csokoládéra vonatkoznak, így talán még szörnyűbb a felismerés, hogy némelyik tojásnak több mint a fele cukorból áll.

Kellemes húsvétot kívánunk mindenkinek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik