Élet-Stílus

Hetei vannak hátra a kisfiúnak, akit folyamatosan félrediagnosztizáltak

Többször, több orvos is egyszerű székrekedéssel diagnosztizálta az ötéves Michael Signwazat. Mindannyian tévedtek, ám mire ez kiderült, a kisfiú rákja a negyedik stádiumig fejlődött, így már nem lehet segíteni rajta. A szüleinek csak annyit tudtak mondani, próbálják meg annyira kényelmessé tenni gyermekük utolsó heteit, amennyire csak lehet.

Michael tavaly júliusban betegedett meg először. A szülei nem gondolták, hogy bármi komoly baja lenne, ezért maguk kezdetek bele a tünetek kezelésébe. A gyerek állapota azonban nem javult, így elvitték a háziorvoshoz, aki székrekedést állapított meg.

Hiába azonban a gyógyszerek, Michael egyre rosszabbul lett, a fájdalmai erősödtek. Szülei többször visszavitték a háziorvoshoz, majd a Bristoli Gyermekkórház sürgősségi osztályán is jártak néhányszor, de az orvosok mindig megnyugtatták őket, hogy csak súlyos székrekedésről van szó, Michaelnek tovább kell szednie a felírt hashajtókat.

A család decemberben az apa munkája miatt elköltözött, ezért új háziorvosuk lett. A kisfiút csak ekkor, öt hónappal az első tünetek után diagnosztizálták rákkal, amikor már szinte állandó fájdalommal élt, nagyon sokat fogyott, és teljesen letargikus lett. Kiderült, hogy Michaelnek egy ritka és nagyon agresszív ráktípusa, gyermekkori rhabdoid tumora van, ami tipikusan a vesében kezdődik, de könnyen elterjedhet a test más területein is.

Michaelt még decemberben elvitték egy specialistához, aki megtalálta a beleiben a daganatot. Január óta a kisfiú egy speciális, daganatos gyerekeket kezelő kórházban fekszik Oxfordban. Februárban kezdték meg a kemoterápiáját, és egy darabig úgy tűnt, jól reagál a kezelésre. Március végén azonban közölték a szülőkkel, hogy a kisfiuk rákja a negyedik stádiumban van, már egyáltalán nem reagál a kemoterápiára, nincsenek további kezelési lehetőségek. Michaelnek néhány hete, maximum néhány hónapja van hátra.

Az összetört szülők próbálnak annyi időt tölteni a kisfiukkal, amennyit csak lehetséges. Ernest, az apja nemrég került új munkahelyre, ahol a körülmények ellenére bizonyítani kellene, míg Ann, az anyja a második terhessége végén tart.

Mivel az orvosok lemondtak a kisfiúról, nem maradhat már a kórházban, az orvosok hamarosan hazaküldik, hogy a családjával töltse az utolsó heteit. A szülőknek segítségre lesz szükségük, hogy felvehessenek egy nővért, és állni tudják Michael gondozásának tetemes költségeit.  Ernest szeretne hosszú szabadságra menni, hogy a fia mellett lehessen, és ha Michael állapota engedi, elvinné a kisfiút a Legoland-be is.

A család ezért egy internetes adománygyűjtő oldalon kért segítséget, ahol egy hét alatt a célként kitűzött 50 ezer fontból valamivel több mint 19 ezer jött össze.

(via Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik