Élet-Stílus

Nem, nem majmok nevelték az erdőben talált indiai kislányt

A valóság az lehet, hogy szülei meg akartak szabadulni tőle.

Nem élt majmok között az a nyolcéves indiai kislány, akire egy erdőben találtak – írja a Guardian. A korábbi sajtóbeszámolók „modern kori Maugliként” írtak a gyermekről, akit állítólag erdészek találtak meg az erdőben, és azt is állították róla, hogy négykézláb járt és ugyanúgy rikácsolt, mint a majmok. A kislánnyal foglalkozó orvosok és tisztviselők azonban elmondták, hogy ez nem igaz, a valóság ennél szomorúbb.

A kislányt nem a vadonban, hanem egy erdő közelében, az út mellett találták meg. Voltak majmok a közelében, de sosem élt velük. A helyi erdészeti hatóság tisztviselője azt mondta: úgy gondolják, szülei tehették ki az út szélén a kislányt, aki nem tud beszélni, és „arckifejezésein látszott, hogy mentálisan és testileg is sérült”. Ha élt is majmokkal, akkor legfeljebb pár napig, nem hónapokig – tette hozzá.

A helyi tisztifőorvos arról beszélt, hogy amikor megtalálták a gyermeket, erőszakosan viselkedett, nem kommunikált, még szobatiszta sem volt, ezért gondolhatták úgy, hogy régóta a dzsungelben nevelkedik. A kórházban azonban gyorsan javult az állapota, már járni is tud rendesen, a jelek arra utalnak, hogy emberek nevelték.

Egy aktivista, Ranjana Kumari azt mondta, a sérült gyermekeket nevelő családok nagyon kevés állami segítséget kapnak, és az indiai családok egy része a lánygyermekekre értéktelenként tekint. Szerinte szülei egyszerűen nem akartak foglalkozni a kislánnyal, aki egy gyermekotthonba fog kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik