Élet-Stílus

A Nivea reklámja annyira rasszistára sikerült, hogy szélsőségesek kezdték osztani a Facebookon

A kozmetikai termékeket gyártó német vállalat egyik legújabb videójában kicsit túlzásba vihették a fehér és a tisztaság szavak összemosását, mivel a reklámot az interneten szélsőséges, rasszista csoportok kezdték el megoldani. Ha valami a reklámosok rémálma, akkor ez biztosan az, így a cég inkább úgy döntött, hogy leszedi ahonnan csak tudja az anyagot, nehogy tovább gyűrűzzön a botrány.

A felvétel közben elhangzó jelmondatok közül a legdurvábban talán a

Keep it clean, keep it bright. Don’t let anything ruin it.

hangzik, amely nagyjából azt jelenti, hogy “Tartsd tisztán, tartsd világosan. Ne hagyd, hogy bármi elrontsa.” De ott van még a szintén furán kétértelműen hangzó “White is purity”, vagyis a “a fehér az tisztaság”, amely ártalmatlannak tűnhet, de ha már egy náci szájából halljuk, akkor talán már kicsit nyugtalanítóbb.

Akárhogy is, a reklámra hatalmas lendülettel szálltak rá a szélsőséges facebookos csoportok, ami miatt úgy döntött a cég, hogy lelövi a kampányt.

A Nivea szóvívője elmondta, hogy őszintén sajnálják, ha bárkit megsértettek, miután rájöttek, hogy az anyag erősen kétértelmű lett, azonnal levették.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik