Élet-Stílus
Judge's hammer gavel. Justice and euro money. Euro currency. Court gavel and rolled Euro banknotes. Representation of corruption and bribery in the judiciary.

Tévedésből milliókat utaltak az egyedülálló anyának; óriási költekezésbe kezdett

24.hu
24.hu

2017. 04. 05. 12:40

A pénz felét sikerült villámgyorsan felemésztenie.

Margaret McDonnell 23 éves, Írországban él, két gyermekét többek közt segélyekből tartja el. És most felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. De ne szaladjunk ennyire előre.

A történet 2013-ban kezdődött, amikor

az egyedülálló anyuka bankszámláján egyszer csak megjelent 51 ezer euró (15,8 millió forint).

Az összeg nyilvánvalóan tévedésből került a számlaszámra, de Margaret nem kezdett különösebb kutatómunkába, hogy miért történt ez az átutalás.

Csak nekiállt elkölteni.

Mentségére legyen mondva, hogy a pénz jelentős részét gyermekeire fordította: ruhákat, cipőket vásárolt nekik. Családját és barátait többször étterembe vitte; emellett komolyabb összeget költött két kristályvázára és egy kristálygomba lámpára.

10 nap alatt 25 ezer eurót vett le a bankszámlájáról.

Emiatt kellett most bíróság előtt felelnie. Az Irish Mirror szerint Margaret McDonnell 18 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 150 óra közmunkára ítélték, emellett 1000 fontot kell megfizetnie a következő 18 hónap folyamán. Az el nem költött 26 ezer eurót leemelték a számlájáról.

Mint időközben kiderült, a pénz úgy került Margarethez, hogy egy Bank of Ireland-ügyfél rossz IBAN-számot kapott, amikor egy külföldi számláról a sajátjára szerette volna átutaltatni az 51 ezer eurót, és ezért McDonnell számlaszámán jelent meg az összeg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.