Élet-Stílus

Egyszerű torokfájással kezdődött: elveszítette lábát egy hatéves kislány

Egy egyszerű torokgyulladással vitték orvoshoz szülei a hatéves Tessa Pumát. Az ohiói kislánynak antibiotikumot írtak fel, majd hazaküldték. Az állapota azonban nem akart javulni, sőt, később influenzás lett. Amikor Tessa folyamatosan arról panaszkodott, hogy nagyon fájnak a karjai és a lábai, a szülei kórházba vitték.

Elsőre az orvosok nem találtak semmi különöset, a szülők ezért egy másik kórházba is elvitték a kicsit, ahol végre kiderítették, hogy nekrotizáló fasciitis, ismertebb nevén húsevő baktérium támadta meg a kislány szervezetét.

Fotó: Facebook

Az orvosok szerint a baktérium a torokgyulladás gócában szaporodott el, és a véráramban onnan terjedt szét az egész testben. Tessa apja, Matt azt mondja, egy ponton már az hatalmas fájdalmat okozott a kislánynak, ha valaki éppen csak hozzáért a bedagadt bal lábához. Az orvosok úgy döntöttek, hogy sebészi úton próbálják meg enyhíteni a duzzanatot, ekkor jöttek rá, hogy a végtagban már nagyon kiterjedt a fertőzés, de károsodást okozott már a kislány vállaiban és hátán is.

Az orvosok közölték a szülőkkel, az egyetlen remény a Tessa túlélésére az, ha amputálják a bal lábát. A műtétet végrehajtották, de koránt sem biztos, hogy ez elég lesz. Tessa a jelenleg az életéért küzd. A szülei internetes adománygyűjtésbe kezdtek, hogy fizetni tudják a tetemes kórházi számlákat, és majd a kislány felépülését. Három nap alatt közel tizennégy és félezer dollárt gyűjtöttek össze a százezer dolláros célból.

(abc News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik