Élet-Stílus

Egy plüssmackó az anyját gyászoló kismajom legjobb barátja

Rengeteg anyai szeretetre és törődésre lenne még szüksége Mongkoodnak, a két hónapos, thaiföldi makákókölyöknek, de már nem kaphatja meg. Végig kellett néznie, ahogy megölik az anyját az emberek, aztán átélnie, hogy ketrecbe zárják és elhurcolják a dzsungelből.

Fotó: Facebook / Wildlife Friends Foundation Thailand

A veszélyeztetett fajhoz tartozó makákót házi kedvencként akarta tartani valaki, de a hatóságok egy hete elkobozták tőle, és egy állatvédő alapítvány gondjaira bízták. Mongkood (neve jelentése: korona) azóta egy menhelyen él. Gondozói szerint még nagyon zavart és félénk: hiányzik neki az anyja. Jobb híján egy plüssmackót ölelget. Az alapítvány osztott meg fotókat róla a Facebookon.

Fotó: Facebook / Wildlife Friends Foundation Thailand

A makákók amelett, hogy az emberi terjeszkedés miatt egyre szűkül az élőhelyük, az ügyességük miatt lettek veszélyeztetettek. Vagy mutatványosok tartják őket, általában rettenetes körülmények között, vagy kókuszszüretelésre használják őket az emberek. Egy jól képzett makákó akár 1000 dollárt (kb. 290 ezer forintot) is érhet a feketepiacon. Mindemellett vannak, akik húsukért vadásszák őket, vagy a hagyományos gyógyászatban használják szerveiket.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik