Élet-Stílus

SMS-ezés miatt történhetett a 14 ember halálát okozó tragédia

A vezetőn kívül egyetlen túlélője van a texasi balesetnek.

Az egyik szemtanú állítása szerint sms-ezett az a sofőr, aki 13 ember halálát okozta, amikor teherautójával nekiment egy busznak.

Tragikus baleset történt március 29-én Texasban: egy platós furgon frontálisan ütközött egy felekezet nyugdíjas tagjait szállító kisbusszal.

A busz tizennégy utasa közül tizenketten a helyszínen életüket vesztették, egy sérült a kórházba szállítás után halt meg, az egyetlen túlélő kritikus állapotban fekszik egy San Antoniói kórházban.

A BuzzFeed azt írja, hogy egy Jody Kuchler nevű szemtanú már az ütközés előtt jelezte a 911-es segélyhívó vonalon, hogy egy teherautó rendkívül veszélyesen közlekedik, rendszeresen áttér a szemközti sávba, és valamit tenni kell, mielőtt komolyabb baj történik.

A komoly baj sajnos megtörtént.

A BuzzFeed szerint az említett szemtanú állítja, hogy utána beszélt a vétkes –  a balesetben szintén megsérült – sofőrrel, egy húszéves fiatalemberrel, aki állítólag azt válaszolta:

Sajnálom. Sajnálom. SMS-eztem.”

A nyomozók egyelőre nem erősítették meg ezt az információt, de a közlekedésbiztonsági hivatal állásfoglalása szerint a figyelmetlen vezetés (tehát a telefon nyomkodása) is a baleset lehetséges okai között van.

A szemtanúk jóval a baleset előtt mobiltelefonnal rögzítették a platós kisteherautó veszélyes haladását, ezt mutatja a videó:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik