Élet-Stílus
closeup 100 Yuan, Chinese money is background

Pénzük széttépetésére kötelezte beosztottjait – videó

24.hu
24.hu

2017. 03. 29. 13:25

Nem teljesítették a napi kvótát, bűnhődniük kellett. De a sors igazságot szolgáltatott.

Kínában nagy port vert fel az alább látható videó, amelyen egy főnök sajátos módon regulázza meg beosztottjait. A China Daily szerint március 22-én történt az eset Csinanban, egy elektronikai eszközöket árusító üzletben.

A hírek szerint az üzletvezető asszony azt szerette volna érzékeltetni a kollégákkal, hogy ha nem tudják teljesíteni az elvárt napi eladási mennyiséget, akkor gyakorlatilag pocsékolják a cég forrásait, ezért

arra kötelezte őket, hogy a szeme láttára tépjenek szét a saját pénzükből egy-egy 100 jüanos (kb. 4100 forint) bankjegyet.

Állítólag a dolgozók között volt, aki jelezte, hogy a pénz megrongálása törvénybe ütközik, de láthatóan mind a négy (más források szerint öt) munkatárs engedelmeskedett a főnökasszonynak.

A sajátos büntetés nemcsak az esetet a lapokból megismerő polgárok haragját vívta ki, de a hatóságokét is: az üzletvezetőre 1000 jüanos (41.000 forint) bírságot szabtak ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.