Élet-Stílus

Mindennap végigmegy a kutya az útvonalon, amin elhunyt gazdijával sétált

Egy szomszédja fogadta be a gazdája halála miatt depresszióba esett Thort, aki azóta kisebb hírességgé vált Brazíliában.

„Az egész város ismeri, és mindenki azt szeretné, hogy jó legyen neki” – mondta a Globo brazil televíziónak a 30 ezres brazil kisváros, Caçapava do Sud egyik lakója Thorról. Az idős kutya azzal vált ismertté a városban, majd egész Brazíliában, hogy minden egyes nap végiggyalogol azon az útvonalon, amin korábban elhunyt gazdájával sétált végig. Meg-megállva azokon a helyeken, ahol korábban gazdájával, egy festőművésszel is megálltak.

Thor gazdája, Cláudio Cantarelli 2015 decemberében hunyt el, 58 évesen, és a férfi halála után a hűséges akita inu fajtájú eb teljes depresszióba zuhant. Annyira összetörte szeretett gazdijának távozása, hogy egész nap csak az udvaron feküdt, és ételt sem volt hajlandó enni. Ezt látva az elhunyt férfi szomszédja, Saionara Freitas megkérte Cantarelli családját, hagy fogadhassa be az ebet, aki már jól ismerte a nőt.

Freitas gondoskodásának köszönhetően Thor szép lassan kezdett egyre jobban és jobban lenni, míg végül nagyjából egy éve elkezdett sétákra menni a városban. „Minden reggel enni adok neki, majd nyitva hagyom a kaput, hogy el tudjon menni a sétájára” – közölte Freitas

„Claudius minden nap sétált vele” – mondta el Freitas, hozzátéve, hogy Thor pontosan ugyanazon az útvonalon megy végig, amit korábban gazdijával járt végig. És azokon a helyeken áll meg, ahol korábban gazdájával is megálltak: az állatorvosnál, a lottózónál és az étteremnél, ahol Cantarelli minden nap megebédelt.

Az egész városban ismert kutyát pedig mindenhol emberi szeretet várja. Útvonala mentén vízzel és étellel teli tálak várják, valamint emberek, akik megsimogatják buksiját. És ahogy az egy igazi hírességhez illik, sokan azért mennek oda hozzá, hogy lefényképezzék magukat a híres ebbel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik