Élet-Stílus

Teraszok és kertek trendi kelléke a Leier Durisol magaságyás (X)

Környezetbarát alapanyagokból készül és olyan helyen is tökéletes választás növény nevelésére, amely kicsi, szűkös, vagy nincs a közelben természetes táptalaj. A Leier Durisol Magaságyás az egyik leginnovatívabb kertészeti megoldás, amely jelenleg létezik a piacon.

Sokan arra vágynak, hogy olyan helyen éljenek, ahol hatalmas virágágyások, a kert végében fűszerkertek terülnek el, amelyek az évszakok örök körforgását magukon viselik. De életük nagy részét társasházakban töltötték el, ahol nem volt lehetőség ezeknek az álmoknak a megélésére. Nyugat-Európában, de már a közeli szomszédos országban, Ausztriában is bevett szokás azonban a magaságyás, amely kis helyen, akár olyan környezetben is használható, ahol egyébként nem lenne lehetőség növények nevelésére. Az asztalmagasságú, elemekből összeszerelt magaságyás már idehaza is beszerezhető, ráadásul minden olyan feltételnek megfelel, amely elvárható egy olyan terméktől, amit lakókörnyezetükben szeretnénk elhelyezni.

Fagyálló és csekély a súlya

A Leier Durisol Magaságyás alapanyaga a környezetbarát Durisol, vagyis híg betonnal átitatott, mineralizált faforgács. A természetes alapú építőanyag rendelkezik páraáteresztő képességgel, fagy- és tűzálló, önműködő a víztelenítése, a nyersanyag és a hulladék 100 százalékos körforgását tudjuk benne elérni és a felsoroltak ellenére is csekély a súlya. Teraszok és kertek elengedhetetlen kelléke lehet azoknál, akik szabad idejükben kertészkedéssel, palántázással, zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak. Ráadásul az összeszereléséhez nem kell szakmunkás bizonyítvány: bármilyen alakzatot könnyedén alakíthatunk ki egyedül, akár segítség nélkül. Mivel a szegek anyaga horgonyzott acél, a magaságyás rozsdásodásától sem kell tartani.

A kertépítők szövetsége is ezt ajánlja

A szakemberek szerint a magaságyás számos előnye közé tartozik, hogy természetközeli megoldást lehet vele elérni. Nem véletlen, hogy a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (is) a Leier Durisol Magaságyást ajánlja a kertészkedőknek, hiszen egyszerűen szépíthetjük és tehetjük gazdagabbá a kertet egy professzionális módszerrel.

 

Nincs többé sajgó derék és térd

Aki egyszer is megtapasztalta, milyen görnyedt háttal, előrehajolt derékkal megszabadítani a földet a gyomnövényektől, a gaztól, biztosan fel tudja idézni, milyen érzés másnap sajgó végtagokkal ébredni. A magaságyásnál ez elképzelhetetlen, mivel nem kell kényszertartásban végezni a kertészkedést. Nem kell guggolni, térdelni, lehajolni, hiszen olyan magasságba ültetjük a növényeket, amelyek ápolása a későbbiekben egész szervezetünknek kényelmes. Így egy mozgássérült is gondolhat a palántázásra – amely a hagyományos kerti megoldások esetében megoldhatatlan elfoglaltság számukra. Sőt, attól sem kell tartani, hogy kedvenc háziállatunk kárt tesz kerti növényeinkben.

 

Bővebb információ: www.kertshop.leier.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik