Élet-Stílus

Kaptam a pasitól egy igen nagy összeget a hétvégéért

A Sugardaters szexpartnerkereső oldalon pénzes pasik keresnek maguknak olyan nőket vagy férfiakat, akiket anyagilag kényeztethetnek. Hogy ez pontosan mit jelent, és hogy mit is akarnak valójában egymástól az ott regisztrált felek, nem egészen világos: ahány profil, annyiféle motiváció.

A 24.hu-n korábban megjelent cikk szerint ezek a kapcsolatok őszinték, tisztábbak és egyértelműbbek, mint bármilyen más társkeresőn. Sugar babyket és sugar daddyket kérdeztünk arról, mennyire lehet őszinte egy olyan kapcsolat, ami a pénzen, az anyagiakon és az egzisztencián alapul. A válaszokból kiderült, hogy lehet valaki úgy is sugar daddy, ha havi 200 000 Ft-ot keres, és az is kiderült, hogy a megkérdezettek mindegyike túl van már jó pár szerelmi csalódáson.

Sugar Baby

„Az én indítékom, hogy miért van profilom a Sugardatersen, az az, hogy egy sugar daddy már eleve azért jelentkezik az oldalra, hogy kényeztessen egy nőt, és cserébe az ő kedvében is tesznek majd.

Számomra ez az igazi gentleman stílus.

Régen is jobban és kedvesebben kezelték a női társaikat a férfiak, és ezt senki nem titkolta, szégyellte. Azóta kihalóban van a romantika, már senki sem szán időt és erőfeszítést, hogy kedveskedjen a másiknak”

– írta megkeresésünkre Irén (természetesen nem ez az eredeti neve, de kérésének megfelelően álnevet használunk). Véleménye szerint nem a pénz dominál elsőként, mert ismer olyan sugar daddyket, akik nem keresnek többet havi nettó 200 000 Ft-nál. Nem feltétel, hogy valaki csúcsgazdagon legyen sugar daddy, csak kedveskedjen a nőnek.

Még mielőtt bárki fejében az a kép élne, hogy Irén számára a gentleman stílus egyet jelent a Louis Vuitton táskákkal és Gucci ruhákkal egyetlen éjszakáért cserébe, tisztázzuk: van saját lakása, állása, normálisan keres, nem kell nélkülöznie, és csak törődésre vágyik. Mindezt egy igazi férfitól szeretné megkapni, ami számára egyet jelent azzal, hogy az illető elviszi nyaralni.

„Én tényleg egy társat szeretnék, aki meg-meglepne ajándékokkal, vagy elvinne nyaralni, vagy csak kisebb túrákra. A lényeg, hogy törődjön velem, és próbáljon meg egy kicsit többet figyelni rám. Kényeztetésre vágyom, de határokon belül, nem várom, hogy hozza le a csillagos eget, vagy minden napját velem töltse. Csak szeretnék egy kapcsolatot, ahol kölcsönösen törődünk a másik igényeivel, és ezt őszintén megbeszéljük.”

A sugar baby motivációja arra, hogy a pénzes társkereső oldalon találja meg a szerelmet az, hogy éveken át csalódott a kapcsolataiban: volt, aki két éven keresztül folyamatosan megcsalta, a közös lakásukban is félrelépett. Sajnálták őt otthagyni, sőt, volt, aki azzal magyarázta a félrelépést, hogy a nő nem elégítette ki az ágyban. Azóta odafigyel arra, hogy a partnerei vágyairól beszéljenek, és sokkal jobban odafigyel a másikra. De nem minden sugar baby gondolkodik úgy az anyagi alapú kapcsolatokról, mint ő. Egy másik lány, akit megkerestünk – nevezzük Írisznek-, a partnerkereső oldalról tényleg csak azt akarja, hogy valaki eltartsa. Igazi prettywomanszerű történetbe csöppent, és élvezi.

Fotó: Thinkstock

„Lehet, hogy mohónak tartanak, de én mindent akarok. Szeretnék pénzt kapni, ajándékokat, és utazgatni. Eddig három férfival randiztam. Ebből kettővel vidéken töltöttünk együtt egy-egy wellness hétvégét – az egyik maga állt elő ezzel az ötlettel, a másik tőlem kérdezte, mit szeretnék. Mivel szerettem az előző hétvégét, így választottam egy másik helyet, ahol wellnessezni lehet.

Az első pasitól, miután hazahozott, kaptam borítékban egy igen nagy összeget a hétvégémért. A másiktól pedig azt kaptam, hogy bevitt egy plázába és odaadta a hitelkártyáját, hogy amíg ő elintéz pár hívást a munkájával kapcsolatban, addig válasszak magamnak valamit, amit szeretnék.

Én egy órát és táskát választottam. Egyetlen dologról volt szó, de tesztelni akartam, mit szól, ha veszek egy táskát is. Hát semmit nem szólt. A harmadik pasival nem mentünk messze. Értem jött egy péntek este, hogy menjünk koktélozni majd bulizni, aztán hazavitt magához. Reggel a kávém mellé kaptam egy borítékot.”

Írisz nem szeretne komoly kapcsolatot, ezzel együtt pedig azt kell tudni róla, hogy már volt szerelmes olyasvalakibe, akinek zéró keresete volt. Az ő szívét is összetörték már párszor. Jelenleg csak élvezni szeretné az életét, és bár elő tudja teremteni azt az összeget, amire havonta szüksége van, de másra azon felül nem telik – például az utazásokra. A sugar daddy és sugar baby viszonyról elég konkrét véleménye van, szerinte sok nő nem veszi észre, hogy a pasiknak nem kellenek komolyan.

„Nem kell sajnálni a pasikat sem, mind kihasznál és eldob egy-két hét után, mert megteheti.

Rengeteg fiatal csaj odaadja magát pénz nélkül is, és várja a csodát, hogy majd az lesz az igazi.

Közben a pasik meg élvezik, hogy minden ujjukra jut egy újabb csaj. Miért is akarna komoly kapcsolatot ő is, ha megteheti, hogy élvezze az életét?”

Sugar Daddy

Természetesen egy férfit, egy sugar daddyt is megkerestünk a témában, aki alátámasztotta Írisz véleményét a sugar daddy-sugar baby viszonyról. Nándor szórakozás és kikapcsolódás céljából tart két sugar babyt is. Nem szeretne komoly dolgot és újabb feleséget, köszöni szépen. A házasságában az orránál fogva vezette az exfelesége, 2014-ben váltak el, és 2015-ben már sugar daddyként regisztrált az oldalra.

Két barátnőm/sugar babym van. Egy belga és egy magyar. A megegyezett összeg egy hónapra 500 euró, ezt arra költik, amire szeretnék. Továbbá kapnak utazásokat, együtt megyünk kisebb kirándulásokra és alkalmanként ékszer vagy valami ajándék, amit ők választanak. Kötődöm mindkét nőhöz. De ezek nem komoly érzelmek, nem szerelmi alapon működik, ahogy már említettem. Ha elhagynának, vagy vége lenne a kapcsolataimnak, nem sajnálnám.

Nándor, akit szintén nem így hívnak, egy évvel a válása után találkozott a lehetőséggel, belga kollégája beszélt neki arról, hogy a csajozásnak van ilyen formája is. Megtetszett neki az ötlet, leginkább azért, mert egy nőt “így is, úgy is el kell tartani, de a komolysági faktoron lehet állítani”- írta.

„A nők többsége mind pénzt akar, még az is, amelyiknek van. Sajnos soha nem találkoztam még olyannal, aki ne pénzt akart volna tőlem, előbb vagy utóbb.”

A megkérdezett két sugar babyben és a sugar daddyben egyetlen közös tulajdonság van: mindannyian csalódtak az addigi kapcsolataikban, és valami könnyedebbre, kevésbé komolyra vágynak.

Olyasvalamire, amit képesek kordában tartani, amit nem az ellenőrizetlen érzelmek és rózsaszín ködös szerelem ural, hanem valami kevésbé komoly. Egyáltalán nem ritka, hogy a szerelmi csalódások után – akár fiatalon, akár középkorban – könnyed kalandokat használjon valaki siratófalként. Ezek az időszakok szükségesek a traumák feldolgozásához, hogy ez milyen formában történik, az természetesen szubjektív. Problémáról akkor lehet beszélni, ha életstílussá válik, és ha az érzelmi intimitás teljesen eltűnik a kapcsolatokból. Ilyen esetekben hárításról, a védekezési mechanizmusról van szó, ami akár lehet az anyagi jellegű kapcsolat keresése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik