Élet-Stílus

Egy év alkoholmegvonás: elképesztő a hatás

Fotóval és erős mondatokkal számol be az átalakulásról egy alkoholista.

A Redditre felkerült két fotó, mindkettőt a Klamsykrawl felhasználónevű user tette fel, mindkettő őt ábrázolja. A két kép ugyanazon a helyen készült, ugyanabban a pózban látható rajta a férfi, mégis van néhány jelentős különbség:

  • a két fotó között eltelt egy év
  • az első kép elkészülte idején még masszívan ivott, ma már egy csepp alkoholt sem fogyaszt.
reddit/imgur

A reddites bejegyzésből kiderül, hogy korábban a férfi minden áldott este megivott 12 üveg sört és egy fél üveg bort. Két nagyon fontos számadat a változásról:

  • a férfi 24 kilóval könnyebb
  • és 1000-szer boldogabb.

Emellett erősebbnek érzi magát, mint valaha és mentálisan is sokkal stabilabb, mint korábban. Két hónap nem ivás után a magasvérnyomás-betegsége teljesen eltűnt. A szorongás ellen a futás és az edzés vált be.

Az első hat hétben gyakran érzett furcsa, megmagyarázhatatlan boldogságot.

Végül jöjjön néhány erős mondat a posztból, mindegyiket Klamsykrawl írta:

„Több mint egy éven át terveztem, hogy leállok. Minden nap szívás volt. Minden nap szar férj és szar apa voltam. Mégis ittam.”

„Kitűztem egy dátumot, és azt terveztem, hogy tartom magam hozzá. Senkinek sem szóltam róla. Eljött a nap, és nem ittam.”

„Az első hét nehéz volt. Inni akartam, nem tudtam aludni és utáltam a testem. Minden ivásomat azzal helyettesítettem, hogy bármit megettem, amit csak megkívántam – de legalább nem ittam.”

„Tudd, hogy bármikor változtathatsz.”

„Csak tedd meg az első lépést. Nem kell nagynak lennie, csak lépj!”

„Ez egy kihívás, és megéri beszállni”.

Klamsykrawl azt írja, hogy ha bárkinek szüksége van lelki támaszra, motivációra, forduljon hozzá, megpróbál válaszolni az üzenetekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik