Élet-Stílus

„Mintha fogak nőttek volna a vaginámban” – kis híján ledarálta partnere péniszét szex közben egy nő

„A pénisze égő vörös volt, ömlött belőle a vér. Az ágyneműn mindenütt hatalmas vérfoltok voltak” – idézi fel azt a pillanatot a most 50 éves Theresa Bartram, amikor a vaginája kis híján ledarálta a partnere péniszét. Mindez 2009-ben történt, de a borzalmas eset magyarázatáért korábbra kell visszamennünk.

Theresa 33 éves volt, amikor világra hozta egyetlen gyermekét. A szülés miatt úgynevezett stressz, vagy terheléses inkontinencia alakult ki nála. A kifejezés egy olyan vizelettartási problémát takar, amit valamilyen külső inger vált ki, például köhögés, nehéz dolgok emelése, sportolás vagy a szex. A nő annyira kellemetlenül érezte magát az állapota miatta, hogy hét évre teljesen lemondott a szexről. Aztán hallotta, hogy létezik a problémájára egy plasztikai beavatkozás, a TOT, más néven TVT műtét. A beavatkozás során, egy műanyagból, általában polipropilénből készült, hálós szalagot ültetnek be a húgycső alá, hogy megtámassza azt.

TVT, vagy TOT műtét

Theresa már korábban is úgy érezte, mintha gond lenne a hálószerűséggel, többször orvoshoz is ment miatta, de mindannyiszor megnyugtatták, hogy minden a legnagyobb rendben.

A partnere azonban nem mert többé lefeküdni a nővel, így hamarosan szakítottak. Theresa is félt tőle, hogy egy új partnerrel is horrorrá változna a szerelem, ezért újabb szexmentes időszak következett. Mivel az önbizalma a padlón hevert, a nő diétázni és edzeni kezdett, és rövidesen bombaformába hozta magát. Néhány hónap múlva azonban arra ébredt, hogy a hasa puffadt, fáj, miközben egyszerre gyötri hasmenés és folyamatos hányinger.

Theresa orvoshoz ment, ahol irritábilis bél szindrómával diagnosztizálták, később pedig antidepresszánsokat írtak fel neki. A következő években a nő 25 különböző orvosnál járt, kivették az epehólyagját, de a régi TOT műtéttel kapcsolatban mindig megnyugtatták.

Az implantátum

A nőt csak az után vizsgálták meg rendesen, miután 2015-ben elkezdett valamilyen borzalmas szagú, zöld nyálka szivárogni a vaginájából. Akkor rögtön azt mondták Theresának, hogy a húgycsövét megtámasztó hálót azonnal el kell távolítani. Kiderült, hogy a régi partnere felsebzésétől kezdve az összes tünetét az implantátum okozta, amit annak idején túl alacsonyan ültettek be neki.

Az eltávolító beavatkozás azonban túl későn jött. Bár az életét mentette meg, Theresa a műtét óta teljesen inkontinens, a vaginája pedig érzéketlen. Az ötvenéves nő attól fél, hogy így magányos marad majd élete hátralévő részére.

„Akkor azt mondták, hogy ez egy egyszerű beavatkozás, ami megoldja a vizelettartási problémáimat és nagyobb önbizalmat ad majd az ágyban, de az egész életemet tönkretette.”

Theresa most egy olyan csoport tagjaként dolgozik, amelyik a TOT beavatkozás betiltásáért kampányol. Mivel több ezer férfi és nő panaszkodott már világszerte a procedúra súlyos komplikációi miatt, az eljárás felülvizsgálat alatt áll.

(via The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik