Élet-Stílus

A neve miatt nem kap munkát egy férfi

24.hu
24.hu

2017. 03. 20. 12:20

Pedig mérnökként végzett.

Akárhogy próbálkozik, sehogy sem tud elhelyezkedni egy indiai férfi. Ez így önmagában még nem lenne hírértékű, van néhány ember hasonló helyzetben Indiában – és Magyarországon és a világ más táján is –, az ő esete annyiban érdekes, hogy neve miatt nem kap munkát.

Saddam Hussainnek hívják.

Pedig a Dzsamsedpurban élő férfinak normális körülmények között lenne keresnivalója a munkaerőpiacon: hajómérnökként végzett, és egykori egyetemista társai közül már mindenkinek sikerült elhelyezkednie.

Saddam állítja, hogy a neve miatt nem veszik fel sehova (annak ellenére, hogy nem is Hussein, hanem Hussain a vezetékneve), mert a hajózási társaságok félnek attól, hogy a nemzetközi vizeken a bevándorlási hivatalok problémásnak éreznék az egykori iraki diktátorra emlékeztető nevet.

Saddam ezért azzal a kérelemmel fordult a hatóságokhoz, hogy Sajid néven élhessen tovább. A névváltoztatásra már meg is kapta az engedélyt, csakhogy most meg azért nem tud pályázni a cégekhez, mert a diplomáján még a régi neve szerepel, és így nem tudja bizonyítani, hogy ő valóban mérnök.

A BBC összeállításából kiderül, hogy Irakban is sokaknak gondot okoz, hogy a diktátor nevével kénytelenek élni: egy Saddam Hussein nevű újságíró arról számolt be, hogy apja az államigazgatásban dolgozott, de kirúgták, mert nem hitték el neki, hogy nem tagja a Szaddam-féle Ba’ath pártnak, de volt, akinek a fejéhez fegyvert szegeztek a rossz emlékű név miatt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.