Élet-Stílus

A család macskája érezte, hogy baj van, megmentette gazdái életét

Gracie, a Shanahan család nagy barna macskája február 4-én késő este rendkívül furán kezdett el viselkedni. A gazdái arra lettek figyelmesek, hogy a cica idegesen fel s alá járkál, majd valósággal dörömbölni kezd a lakás udvarra vezető ajtaján. Az incidens éjfél után, 1 óra körül történt, a család pedig tovább aludt volna, ha Gracie nem csap zajt.

Mint utólag kiderült, a macska azért hangoskodott, mert érezte, hogy a lakásban rendkívül magas a levegő szén-monoxid tartalma.

Anette Shanahan mikor felkelt, gyengének érezte magát, majd szinte rögtön neki is esett az egyik hálószobában lévő széknek. A férje, Kevin azt nyilatkozta, hogy ha Gracie nem ébreszti fel őket, akkor ma már mindannyian halottak lennének.

Felkeltem megnézni, hogy mi ez a nagy dörömbölés, majd mikor oldalra néztem, azt láttam, hogy Anette a széknek esett és nem tud felkelni.

A családnak végül sikerült kijutnia a lakásból, majd rögtön értesítették a hatóságokat és a mentőket is. A segítség szerencsére hamar érkezett, amire szükség is volt, mivel Shanahanék nehezen vettek levegőt az eset után. A helyszínre érkező tűzoltók átvizsgálták a házat. Kiderült, hogy szén-monoxid mérgezés miatt nem kapott levegőt a család, a színtelen, szagtalan gyilkos gázt a meghibásodott vízmelegítő okozta.

Akárhogy is, Gracie nemcsak a saját, de a családja életét is megmentette, mikor mindenkinél hamarabb megérezte, hogy baj van.

Huffington Post

Ajánlott videó

Olvasói sztorik