Élet-Stílus

Nőkre cserélték a férfiakat a gyalogátkelők jelzőlámpáin

Az esélyegyenlőség felé vezető út egyik lépcsőfokának nevezték az aktivisták az Ausztráliában bevezetett jelzőlámpát. A projekt mögött egy helyi lobbi csoport, a Committee for Melbourne áll.

Ha a jelzőlámpákon nem csak férfialakokkal, hanem női figurákkal is találkozunk, az hosszútávon megváltoztathatja azt a látásmódot, ahogyan a világot szemléljük

– magyarázta Martine Letts, a szervezet vezetője.

A non-profit társaság, ami 120 üzleti és közösségi csoportot foglal magába azért dolgozik, hogy Viktória államban a gyalogatkalóhelyeken egyenlő arányban legyenek női és férfi szimbólumok.

Az akciót nem fogadta mindenki kitörő örömmel, legalábbis erről árulkodik néhány témába vágó tweet. Egyesek szerint semmilyen üzenete nincs a gyalogátkelők lámpáinak, ezért felesleges ezzel foglalkozni.


Az ország hivatalosan őrültnek nyilvánítható. A neme közötti esélyegyenlőség miatt meg kell változtatni gyalogátkelőhelyek felét “zöld emberről” női ikonokra.

Így van, az első dolog, amit a fiamnak megtanítottam, hogy a jelzőlámpák közvetlen üzenete, hogy a férfiak jobbak, mint a nők.

A 10 új átkelőt Melbourne belvárosában egy évig tesztelik majd.

(Via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik