Élet-Stílus

A világ egyik legjobb éttermének saját pszichológusa van

A spanyolországi Gironában működő, három Michelin-csillagos El Celler de Can Roca nemcsak az ételek miatt számít a legjobbnak. Mint kiderült a 60 fős személyzet tagjait heti egy alkalommal terapeuta látogatja – írja a The New York Times.

Imma Puig minden kedden csoportos ülés tart az étterem dolgozóinak, de elbeszélget a két tuladonossal, a Roca fivérekkel is. Minden héten változik a csoport összetétele, így lehetőség nyílik a dolgozók konfliktusainak feloldására, és változatosabbak is így az ülések.

“Túl kell lépni azokon az időkön, amikor a konyhában szigorú szabályok és keménység volt, néha már tényleg a kegyetlen bánásmód határait súrolva”- mondta Joan Roca. “Megszállottan vigyázunk a konyhai felszerelésre és gépekre, de valahogy az emberekre kevesebb figyelem jut.”

Az étterem vezetője, Eric Oliu szerint

ha egy étel úgy készül, hogy rosszkedvűen, stresszesen készítették, akkor az az ízén is érezhető lesz.

A vendéglátóiparban egyre jobban odafigyelnek a dolgozók mentális egészségre. Nemrégiben Daniel Patterson séf ismerte be, hogy depresszióval küzdött, de az iparágat erősen megrázta Benoit Violier francia-svájci mesterszakács tavalyi öngyilkossága is. Azok közül a szakácsok közül, akik korábban szerepeltek Gordon Ramsay valamelyik műsorában, már hárman is öngyilkosak lettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik