Élet-Stílus
Judge's hammer gavel. Justice and euro money. Euro currency. Court gavel and rolled Euro banknotes. Representation of corruption and bribery in the judiciary.

Szétosztotta nagyszülei millióit az iskolában egy kisfiú

24.hu
24.hu

2017. 03. 11. 08:31

Minden szülő levelet kapott: ha a gyerekükhöz is került a pénzből, legyenek kedvesek, és adják vissza.

Nem kevesebb, mint 10 ezer eurót (több mint hárommillió forintot) osztogatott szét iskolatársai között egy tízéves kisfiú a Barcelonától 45 kilométerre, északra fekvő Caldes de Montbui nevű városban. A gyerek egyszerűen besétált egy vaskos kötegnyi százeuróssal az Escola Montbui iskolába, és elkezdte osztogatni a pénzt a többi gyereknek.

Egy tanárnak tűnt fel, hogy elég sok gyerek mászkál százas bankókkal ahhoz képest, hogy egész Spanyolországban ritkán használják ezt a nagy címletet, nemhogy az iskolai büfében. Hamar megtudta, hogy melyik kisdiák a pénz igazi forrása, aztán azonnal kapcsolatba lépett a fiú családjával.

Kiderült, hogy a gyerek teljesen véletlenül megtalálta a nagyszülei összes megtakarítását, amit egészségügyi kiadásaikra tettek félre. A kétségbeesett szülők a tanár segítségét kérték, aki létrehozott egy Whats-App-csoportot, amelyikben az iskola valamennyi diákjának szülei benne voltak, és a következő üzenetet küldte ki nekik:

„Ma reggel egy ötödikes tanuló százeurós bankjegyeket osztogatott, amiket engedély nélkül hozott el otthonról. Ha az ön gyermeke is kapott a pénzből, kérem azonnal lépjen kapcsolatba az iskolával, hogy a pénzt minél előbb visszajuttathassuk a tanuló családjának. Több mint tízezer eurót kellene visszagyűjtenünk. Köszönjük szíves megértését és együttműködését. Ez nem vicc.”

A meghökkentő szöveg természetesen kiszivárgott a zárt csoportból, a vírusként terjedő sztorit pedig felkapta a média. A történet egy helyi rádió műsorába került be először. Nyilatkozott nekik egy olyan szülő, akinek a gyereke kapott pénzből. „Teljesen igaz. Hihetetlen, de igaz” – mondta.

(The Local)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.