Élet-Stílus

Rangos bútorkiállításra hívták a vak asztalost

Szimbolikus szakmát választott magának az Ausztráliához tartozó szigeten, Tasmanián elő Duncan Meerding. Bár 18 évesen látása jórészét elveszítette, asztalosként dolgozik és főként lámpákat alkot, hogy mások láthassanak a sötétben.

Meerdinget, akinek specialitása, hogy hulladéknak szánt fatuskókból farag csillárokat, meghívták egy rangos világítási és lakberendezési bemutatóra. A Euroluce lighting show Európa egyik legnagyobb dizájnkiállítása, április elején lesz majd Milánóban.

Fotó: duncanmeerding.com.au

A majdnem teljesen vak lámpagyáros műhelye tele van készülőfélben lévő csillárokkal, amiket egy új hobarti hotel rendelt meg tőle. Jól megy az üzlet, de Meerding azt mondja, nem szeretné, ha a fogyatékkal élőkkel szembeni pozitív diszkriminációnak tudnák be a sikerét.

„A médiának és közvéleménynek is hatalmas problémái vannak a fogyatékossággal kapcsolatban. A hozzám hasonlókat egyaránt szokták hősökként, és szegény elesettekként kezelni” – mondja Meerding, aki úgy érzi, egyik csoportba sem tartozik.

Azt mondja nehezen tudná szavakkal elmagyarázni, hogyan látja ő világot, de a munkáit kivétel nélkül a természet inspirálja. Fontos számára a környezettudatosság, ezért választ alapanyagul csak gyorsan növekvő fafajtákat, vagy olyasmit, ami a nagyipar számára már hulladéknak számít.

(via ABC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik