Élet-Stílus

Egy német nőnek köszönhetjük, hogy ma nem kell keserű kávét innunk

Egy német háziasszony, Melitta Bentz már a sokadik reggel fanyalodott el a keserű reggeli kávéja fölött, mikor eszébe jutott, hogy mi lenne, ha nem a szokásos módon főzné és szürné át a szemeket. Melitta rájött, hogy a kávé hihetetlenül keserű ízét a túlpörkölt kávészemek okozzák, így kitalálta, hogy az iskolás fia füzetének egyik lapjával fogja átszűrni a reggeli feketét. Melitta egy sárgaréz poharat használt, amit kibélelt a már említett papírlappal, amelyet aztán a körmeivel lyukaszotott ki.

Az eredmény magáért beszélt.

A finoman lefőzött kávénak rövid idő alatt akkora sikere lett, hogy Melitta 1908-ban szabadalmaztatta a “papír kávéfiltert” és a férjével belevágtak egy közös vállalkozásba, a Melitta Benz Company-ba. A német háziasszonyból hamar sikeres üzletasszony vált, aki temérdek díjat sepert be a találmányáért.

Legközelebb, ha reggel kortyolod a pont eléggé keserű kávédat, akkor jusson eszedbe, hogy mindezt egy német háziasszonynak köszönheted, aki úgy döntött, hogy nem fog többé fancsali arccal kávét inni.

Popsugar

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.