Élet-Stílus

Nyugdíjas pasival randizgat egy fiatal lány

Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik leedsi Sainsbury’s szupermarketben dolgozó, Ellie Walker megtudta, hogy az egyik kedves vevője, a 86 éves Edwin Holmes egyedül fogja tölteni karácsony napját.

A férfinak van ugyan egy lánya, és unokái is, de ők több ezer kilométerre tőle, a tengerentúlon élnek. A 22 éves Ellie ezért úgy döntött, megkéri a férfit, hogy vacsorázzon vele az áruház éttermében. Mivel Holmes úr talpig úriember, elegánsan felöltözve, egy csokor virággal érkezett a találkozóra. Azt mondja, annyira izgatott volt, mint egy iskolás fiú, teljesen elérzékenyült Ellie kedvességétől.

Ellie azt mondta, nem kérdés, hogy Edwin a kedvenc vásárlója. „Mindig nagyon kedves, és nagyon szeret csevegni. Arra gondoltam, ha az én nagyapám lenne, örülnék neki, ha valaki leülne vele beszélgetni.”

A volt szobafestő, Edwin pedig azt mondja, a lány nagyon boldoggá tette őt a közös vacsorával, „igazán nem számítottam ilyesmire, nagyon kellemes társaság volt. Hogy őszinte legyek, már vagy 55 éve nem voltam randin. Persze, hogy vittem virágot is. Hogy nézett volna ki, ha üres kézzel állítok oda?”

A karácsonyi randi óta a lány és a férfi többször találkoztak egy-egy kávéra. Aztán Ellie-t többen is megkérdezték, hogy lenne-e kedve velük is leülni egy kicsit beszélgetni. A lány most azt tervezi, hogy klubbot szervez a magányos nyugdíjasoknak a Sainsbury’s-ben.

„Megkérdeztem a főnökömet, hogy tarthatnánk-e kávézó reggeleket az üzletben a magányos embereknek. Tetszett neki az ötlet, ha beválik, a cég talán országosan is bevezeti.”

Edwin Holmes közben azt sem tudja, hol áll a feje: néhány hónapja egy átlagos, idős férfi volt, aki nem igazán tudja, hogy mihez kezdjen a napjaival, aztán hirtelen híressé vált. Rengeteg ember ismeri fel a városban, akik ajánlatokkal bombázzák, hogy nincs-e kedve velük találkozni, beszélgetni.

„Tegnap volt bent egy kávéra” – meséli Ellie – „azt mondta, épp a piacon volt, ahol leszólította valaki, aki olvasott róla az interneten. Korábban mondtam neki, hogy mekkora sikere volt a történetünknek a közösségi szájtokon, de nem hiszem, hogy pontosan érti, mit jelent ez valójában. Bőven elég neki, hogy itt helyben felismerik.”

A lány szerint a történet legfontosabb része az, hogy napvilágra hozta, mennyire egyedül érzik magukat az idősebb emberek. Azt mondta, nagyon boldoggá tenné, ha ez megváltozhatna kicsit a sztori hatására.

(via The LadBible)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik