Élet-Stílus

Százmilliós adósságba verte magát egy nő, mert azt hitte, nyert a lottón

A 39 éves vietnami nő csak akkor tudta meg, mekkorát tévedt, amikor megpróbálta beváltani a nyereményét.

Százmillió vietnami dongos (1,2 millió forint) adósságot halmozott fel egy 39 éves nő a dél-vietnami Can Tho városában, miután óriási költekezésbe kezdett abban a hitben, hogy megütötte a lottófőnyereményt – jelentette a helyi sajtó. A nő csak akkor tudta meg, hogy mekkorát tévedett, amikor megpróbálta beváltani a 14 milliárd dongos (180 millió forint) nyereményét. Akkor ugyanis kiderült, hogy félrenézte a számokat, és nem nyert.

A beszámolók szerint a nő örömmámorban tört ki a február 19-én tartott számhúzás után, és rögtön el is kezdte költeni a „nyereményt”, méghozzá hitelből. A nő mentségére szolgál, hogy nem luxuscikkekre szórta el a pénzt, hanem adományokra. A környéken élő szegény családoknak vásárolt élelmiszereket, majd egy kétnapos bulit szervezett a családjának és szomszédoknak, hogy együtt ünnepeljék meg lottónyereményét.

Néhány nappal később családjával együtt ment el felvenni a nyereményét, és ekkor derült ki, hogy félrenézte a számokat, és nem nyert semmit. „Én kértem, hogy ellenőrizze le a számokat, hogy tényleg nyert-e, de nem hallgatott rám” – mondta el a nő anyja, azon aggódva, hogyan fogják visszafizetni a felvett kölcsönöket.

Szerencséjükre a rokonok, ismerősök és a szomszédok a segítségükre siettek. A kiosztott adományokból sokat visszakaptak, és a kétnapos lottónyeremény-ünneplő bulin megjelent emberek is pénzt gyűjtöttek össze nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik