Élet-Stílus

Egy autóval lepték meg kollégái egy 19 éves fiatalt, aki 15 kilométert gyalogol minden nap a munkába

Az amerikai fiatalember 14 éves kora óta dolgozik, hogy segítse beteg édesanyját.

„Soha senki nem tett értem még ilyet. Elsírtam magam, pedig nem vagyok az érzelgős típus.” Így reagált kollégái nagylelkűségére az alabamai Derrick Taylor, akit munkatársai az előző héten egy autóval leptek meg, hogy többet ne kelljen gyalog bejutnia a munkahelyére. A UPS csomagküldő szolgálat Oxford városban található csomagelosztó központjában dolgozó fiatalember ugyanis másfél éven át gyalog ment be dolgozni, a nagyjából 13 kilométerre található otthonából.

Kollégái elmondása szerint a „nagyon keményen dolgozó” Taylor szinte soha nem késett el a munkából, pedig hajnali négy órára jár be dolgozni. Bár gyakran előfordult, hogy kollégái vagy ismeretlenek felajánlották neki, hogy elfuvarozzák, legalább az út egy részén, Taylor ezt általában visszautasította, büszkeségből, vagy azért, hogy ne okozzon ezzel gondot másoknak.

A 19 éves fiatalember, aki már 14 éves kora óta dolgozik, hogy segítse beteg édesanyját a helyi sajtónak elmondta: bár van jogosítványa, nem tudott elég pénzt összespórolni egy autóra, mert mindig volt mire költeni otthon, a családjára. Munkatársai ezért úgy döntöttek, segítenek neki, és végül 1100 dollárt dobtak össze egy Jeep Cherokee-ra, amit egyik nyugdíjba vonult kollégájuk ajánlott fel a nemes célra – mondta el az egyik dolgozó a Global News-nak.

Az autót végül szerdai műszakja lejárta után adták oda neki, amiről videót is készítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik