Élet-Stílus

Alig jut orgazmus a heteró nőknek, pedig sokkal többet is kaphatnának

Nagyon úgy tűnik, hogy míg a heteroszexuális férfiak önzők és bénák az ágyban, addig a heteroszexuális nők túlzottan szemérmesek és prűdek.

Ez derül ki legalábbis abból a kutatásból, amit az Egyesült Államokban végeztek 52.600 ember bevonásával, hogy feltérképezzék a különbségeket a különböző nemű, és szexuális orientációjú emberek orgazmusainak gyakorisága között.

Alig jut orgazmus a heteró nőknek, pedig sokkal többet is kaphatnának 1
Fotó: Thinkstock

Az Archives of Sexual Behaviour című szakfolyóiratban megjelent, három egyetem kutatói által jegyzett tanulmány arra kereste a választ, hogy egy adott ember, a szexuális együttlétek során, milyen gyakorisággal jut el az orgazmusig. A szerzők nem tettek különbséget aközött, hogy mi okozza a csúcspont elérését, vagyis a kézi, illetve az orális stimuláció által kiváltott orgazmusokat is érvényesnek vették. A lényeg, hogy partnerrel érje el az ember, ne pedig maszturbáció során. A következő eredmények születtek:

A heteroszexuális nők az aktusok 65 százalékában,

a biszexuális nők az aktusok 66 százalékában,

a leszbikus nők az aktusok 86 százalékában,

a biszexuális férfiak az aktusok 88 százalékában,

a meleg férfiak az aktusok 89 százalékában,

míg a heteroszexuális férfiak az aktusok 95 százalékában jutnak el a csúcsra.

A különbség a heteró nők és férfiak között a leginkább mellbevágó: hiszen az orgazmust legritkábban, és leggyakrabban átélő csoportokról van szó, pedig ők együtt vágnak neki a csúcsra tartó útnak. A kutatók úgy vélik: „a tényből, hogy a leszbikus nők több orgazmust élnek át, mint a heteroszexuális társaik, az következik, hogy utóbbiak is sokkal több orgazmus átélésére lennének képesek.”

A heteroszexuális nőknek csak töredéke képes kizárólag behatolásos aktus során eljutni az orgazmusig: „a túlnyomó többségnél fontos szerepet játszik az orális szex, és az együttlétek során végzett más tevékenységek is” – áll a tanulmányban.

Fotó: Thinkstock

Egyértelmű összefüggés van az orális szex és az orgazmusok gyakorisága között a hetero-, és biszexuális, illetve a leszbikus nők, ahogy a meleg és biszexuális férfiak esetében is. Egyedül a heteró férfiaknál nem mutatható ki ilyen kapcsolat.

De több más tényező is befolyásolja még az orgazmusgyakoriságot. Többször jutnak el a csúcsra azok a nők, akik:

elmondják a partnerüknek, hogy mit szeretnek az ágyban,

megdicsérik a partnerüket, ha valamit jól csinál,

telefonon, vagy emailben is „incselkednek” a párjukkal,

szexi fehérneműt hordanak,

nyitottak új pózokra,

és az anális stimulációra,

beszélgetnek partnerükkel szexuális fantáziákról, vagy el is játsszák azokat,

illetve nyíltan beszélnek szex közben.

A kutatók szerint evolúciós és társadalmi okai egyaránt vannak a férfiak és a nők orgazmusgyakorisága közötti különbségnek. Utóbbiak közé tartozik például a szexuális vágyaikról beszélő nők megbélyegzése, vagy az, hogy sok férfi osztja a tévhitet, ami szerint minden nő képes az orgazmus átélésére, pusztán behatolásos szex hatására.

Evolúciós szempontból pedig különböző célt szolgál a nők és a férfiak orgazmusa, aminek szintén jelentős hatása lehet. „A férfi orgazmus egyetlen célja az ejakuláció, ami a reprodukciót biztosítja, míg a nőknél a kötődést szolgálja egy hosszú távú kapcsolat kiépítéséhez” – írja a tanulmány.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik