Élet-Stílus

Kutyáikat kínozzák a drogfüggők, hogy kábítószerhez jussanak

Olyan sokan vannak, hogy az amerikai állatorvosok már külön kiképzést kapnak kiszűrésükre.

Egyre több és több drogfüggő okoz szándékosan sérülést kutyájának vagy macskájának, hogy saját használtra fájdalomcsillapítót csaljon ki az állatorvostól – jelentette az amerikai sajtó. A beszámolók szerint az Egyesült Államok egész területéről jelentenek ilyen eseteket, és az elkövetők leginkább a Tramadol nevű, ópiát típusú fájdalomcsillapítóra hajtanak.

A gyógyszert előszeretettel használják az állatorvosok is, de sokan már inkább már inkább nem is írják fel, attól tartva, nem a beteg állat, hanem a gazdája fogja bevenni. „Nagyon óvatosan bánunk ezzel a droggal” – mondta el egy állatorvos a WSBTV televízió híradójának. Duffy Jones a CBS News-nak hozzátette: ezt a szert „elég gyakran” használják az állatorvosok, mert olcsó és biztonságos.

A krízisre reagálva az amerikai állatorvosokat most már arra is kiképzik, hogy kiszúrják azokat a gazdikat, akik kutyájukon keresztül próbálnak hozzájutni a szerhez. Míg korábban csak a hozzájuk bevitt állatokat vizsgálták kínzásra utaló jelek után kutatva, most már a gazdákat is nagyítóval nézik, figyelmeztető jeleket keresve.

Különösen az új páciensekre figyelnek oda, aki ugyanis rendszeresen bántalmazza kutyáját, az mindig új állatorvos után néz. De gyanús az is, ha a gazdik nem engedik az orvosnak, hogy utánanézzen a hozzá bevitt állat kórtörténetének, vagy amikor a gazdi már úgy megy be hozzájuk, hogy neki egy bizonyos szer, mondjuk tramadol kell. Az is figyelmeztető jel, ha gyorsabban elfogy a felírt fájdalomcsillapító, mint ahogy normális mennyiségű felhasználás esetén kellett volna.

Hasonló módszereket alkalmazott egy Kentucky államban élő nő, akit három éve tartóztattak le a helyi hatóságok, miután kiderült, borotvával vagdosta kutyáját, hogy tramadolhoz jusson. Heather Pereria több állatorvosnál is járt, és volt, hogy olyan hamar elhasználta a szert, hogy kénytelen volt rövid időn belül újabb adagot kérni az egyik állatorvostól (azt hazudta, a gyereke véletlenül lehúzta a vécén). A nőt végül négy évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik