Élet-Stílus

Saját kocsiját adta oda egy vadidegennek, hogy eljusson a temetésre

18 ezer like az önzetlen segítségről szóló bejegyzés alatt.

Az iowai Todd Steinkamp 600 kilométeres útra indult, hogy részt vehessen főnöke feleségének a temetésén. Még valamivel több mint 100 kilométer hátra volt, amikor a kocsija furcsa hangot adott ki. Meg kellett állnia egy kistelepülésen.

Hétfő reggel 7 óra volt, minden üzlet zárva – Steinkamp érezte, hogy nem fog odaérni a temetésre.

Az első ember, akit meglátott, egy idős úr volt. Mint kiderült, szerelő. Todd elmondta neki, hogy épp egy temetésre igyekszik, a vadidegen férfi erre nekilátott a kocsi átvizsgálásának. Hamar világossá vált, hogy egy alkatrészre lesz szükség, amit meg kell rendelni – ezt Steinkamp már nem várhatta meg, így rákérdezett az egyéb lehetőségekre.

Az utcában volt egy autókölcsönző, ahol összesen egy kocsi volt, de az épp nem volt bent. Kész. Erről ennyit – gondolhatta Todd, amikor az idős szerelő váratlanul odaadta neki saját kocsijának a kulcsát.

A férfi, akit Steinkamp tíz perce látott először életében, és akinek még a nevét sem tudta, felajánlotta neki saját Chevrolet Silverado pickupját.

Todd először nem akarta elfogadni a nagylelkű felajánlást, de a férfi hajthatatlan volt. Hét órával később Steinkamp visszatért, és visszahozta a kocsit.

Mint azóta kiderült, Glenn Geibnek hívják a szerelőt, 74 éves, és azóta a nevét sokan megismerhették, lévén, hogy Todd kiírta a sztorit a Facebookra, és a poszt alatt immár 18 ezer like (!) virít.

CBS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik