Élet-Stílus

Csak akkor kapják vissza a pénzüket a rasszista szlovák vásárlók, ha beismerik, hogy rasszisták

Egy szlovák sportáruház, a Nebbia úgy döntött, egy norvég fekete testépítővel reklámozza legújabb termékeit, amin jó néhány vásárló kiakadt. Az áruház készséggel visszafizeti a pénzüket – egy feltétellel.

Február 3-án posztolta a Nebbia Žilina azt a fotót, melyen egy fehér nő és egy fekete testépítő látható. A poszt alatt nagyon gyorsan elfajult a helyzet, a rasszista megjegyzéseken túl parázs vita alakult ki a migrációról és a multikulturalizmusról. Voltak olyan kommentelők is, akik azt írták, ‘majom ruhában’, mások egész egyszerűen gyilkosnak nevezték a férfit. Szép lassan már bojkottról cseverésztek, illetve arról, hogy emiatt a reklámfotó miatt sok vásárlót veszít majd a cég, mert Szlovákia többsége nem tud ezzel azonosulni.

Aztán a cég vezetője, Martin Pecko válaszolt.

Leírta, hogy a képen látható férfi közel egy éve a márka arca, Dennis Johansen a neve, és különleges sportolói kvalitásai miatt esett rá a választás.

A képen látható ember jóbarátunk, Dennis. Európai, ahogy ti is. Van diplomája, és olyan teste, amilyen nektek sosem lesz, és egy felesége otthon (aki fehér és szőke hajú)

– írta Pecko. Arról is írt, hogy örül, ha rasszista vásárlóik úgy döntenek, hogy nem viselik ezentúl a ruháikat, mert így legalább nem rontják a 40 országban jelen lévő cég jóhírét. Posztja csak olaj volt a tűzre, úgyhogy végül felajánlotta, hogy nyugodtan kérjék vissza a pénzüket az elégedetlen vásárlók, emailjüket a somrasista@nebbia.sk címre küldhetik.

Ami magyarul annyit tesz: rasszista vagyok.

via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik