Élet-Stílus

Az elhunytakkal szelfizők kiborítják a gyászoló családokat

Összefogtak a kanadai Quebecben működő temetkezési cégek vezetői, hogy megpróbálják kitalálni, vajon hogyan értethetnék meg az emberekkel, hogy a temetéseken, az elhunytakkal szelfiket készíteni, majd azokat feltölteni a közösségi portálokra, meglehetősen tiszteletlen dolog, az elhunyt családtagjainak fájdalmat okozhat.

Fotó: Tumblr
Fotó: Tumblr

Denis Desrochers a temetkezési vállalkozók szövetségének elnöke azt mondta egy rádióinterjúban hogy, temetéseken fotózni egyáltalán nem új dolog, a képek online megosztása azonban az. „Nem akarunk szelfi-rendőrséget bevezetni, de szeretnénk kitalálni, hogyan taníthatnánk meg az embereknek, milyen az illendő viselkedés egy gyászszertartáson. Meg kell értetnünk velük, hogy a gyászoló családok nem akarnak szelfizőket a búcsúztatásokon.”

Minden erőfeszítés ellenére, akik nagyon akarják az elhunyttal közös fotót, meg is csinálják. Telefonjukat az utolsó pillanatig rejtve tartják, majd egy alkalmas pillanatban a koporsó mellé lépve villámgyorsan akcióba lépnek.

Desrochers elismeri, hogy fotózni egy temetésen nem eredendően tiszteletlen, sőt, egyes szakértők szerint segíthet a gyász feldolgozásában. A fotót készítő szándéka azonban nem mindegy. Ha valaki csak felhasználja az elhunytat, hogy lájkokat gyűjtsön, az sérti a család méltóságát.

(via CBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik