Élet-Stílus

Tanácsok alkoholfüggő lányoknak: „Keress egy pasit, aki berúgott nőkre gerjed!”

Tavaly szeptemberben indított blogot egy 24 éves magyar lány, amiben alkoholproblémáival kapcsolatos mindennapjairól számol be. Bár december közepe óta tiszta, még mindig kap olyan tahó kommenteket, amik sajnos tökéletesen megmutatják, hogyan állnak itthon az emberek az addikciókkal küzdő társaikhoz.

A blogposzt elég erősen indul, valaki egyenesen kéretlen párválasztási tanácsokat osztogat:

Keress egy pasit aki a bebaszott csajokra gerjed, oszt meg is oldódott a problémád…;-)))

Mint bármilyen problémánál, hirtelen mindenkiből szakértő válik:

Az alkohol egy élvezeti eszköz, semmi más. Aki unatkozik, az bemagyarázza magának, hogy ő alkoholista. A cigaretta abbahagyása elvonási tünetekhez vezet. Az alkoholt simán abba lehet hagyni, csak tedd le a poharat.

Szakértő #2:

Az alkoholizmust ugyanúgy abba lehet hagyni egyik pillanatról a másikra, mint bármi más tevékenységet. Aki nem képes rá, az jobb is, ha nem rontja a levegőt a világon. Szánalmas önigazolás ez a blog, meg az összes komment.

Megjelenik a sablonkommentelő is, aki minden hasonló témájú poszt alá ugyanazt a sarkos véleményét másolja be – minél többször, annál inkább hiszi el, hogy csak az ő igaza létezik.

Soha ne akarj magadnak se barátot, se férjet, se családot, és legfőképpen gyereket ne, de még csak haverokat, barátnőket se. Azért ne, mert egy szar alak vagy, minden alkoholista egy utolsó mocskos rohadék senkiházi féreg, és te sem vagy kivétel. Büdös is vagy, hiába tagadtad a múltkori posztodban, és ahogy írtad, még dagadt is.

Nem telik el úgy hét, hogy ne jönne hír egy fiatalról, aki a cyberbullying miatt öngyilkos lett. Sajnos többen felnőtt korukra sem riadnak vissza attól, hogy erre buzdítsanak ismeretleneket.

Kisanyám: kötél, kampó nincs a közeledben? Mert így is megdöglesz, csak így, ha nem kötöd fel magad, sokkal lassabban, kínosabban és megalázóbban!:-) Komolyra fordítva: van egy csomó ember, akik közé te is tartozol, akik túl gyengék, túl önállótlanok, túl semmire se jók. Belőlük lesznek a szenvedélybetegek, ők nyafogják végig az életüket, hogy nekik semmi se sikerül, ők nem tudnak semmi rosszból kikecmeregni.

Akad, aki – hiába van szó egy emberi életről – jobban “aggódik” a környezet miatt.

Irtózatosan pofán kell verni a buzit, az értelmetlen felesleges konzumidióta túlfogyasztás vagy a környezetszennyezés miatt. És utána mindannyiszor pofán rúgni nekifutásból, amikor pazarol. És persze felhívni a figyelmet a földi környezet romboló hatására.

Van, aki szerint ez a mennyiség nem alkoholizmus.

Másfél üveg bor meg 2 sör az még alapozásnak is vicc, ha alkoholista vagy, rinyáló picsa. Ne vegyen alkoholt, aki ekkora balfasz.

Nézetének akadnak támogatói is.

Nagy kamu ez az egész blog, ez a csaj sosem látott még alkoholistát. Elmondom neked drágám, egy alkoholista nem dolgozik, csak egész nap iszik. Reggeltől. Olvass egy kicsit, mielőtt kamublogot indítasz.

A blog szerzője egyébként azzal zárja a posztot, hogy nem nebáncsvirág típus, nem hatja meg az ilyesmi, ha nincs mögötte semmi konstruktív. De mint írja, az ilyen viszont megmutatja, milyen szomorú a helyzet itthon agyi fronton:

rosszindulat, előítélet, sztereotípiák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik