Élet-Stílus

Darts nyilat dobott húga homlokába egy 7 éves kisfiú – fotók

Az orvosoknak szerencsére sikerült kioperálni a 6 éves kínai lány fejéből az oda beleállt nyilat.

Óriási szerencséje volt egy hatéves kislány, aki komoly következmények nélkül megúszta, hogy 7 éves bátyja véletlenül beleállított a homlokába egy darts nyilat – jelentette a helyi sajtó. A Xinhua kínai állami hírügynökség beszámolója szerint a két gyerek egymással játszott, amikor a fiú a földről felvette a darts nyilat, és megdobta vele húgát.

dart_in_head2
Fotó: Weibo

A szülei azonnal egy közeli kórházba szállították a gyermeket, sokkolva a sürgősségi osztályon dolgozó orvosokat, akik azt javasolták, vigyék át a kislányt egy másik, jobban felszerelt kórházba. Ahol végül sikeresen eltávolították a nyilat a lány fejéből

dart_in_head3
Fotó: Weibo

A műtétet végző orvos elmondása szerint bár a beavatkozás egyszerűnek tűnhet, valójában nagyon veszélyes volt – írta a Xinhua kínai állami hírügynökség. Bár maga a műtét alig fél órát vett igénybe, amiből öt perc volt a nyíl kihúzás és tíz perc a vérzés elállítása, azt hosszan tartó tervezés és előkészületek előzték meg.

dart_in_head4
Fotó: Weibo

Végül kiderült, hogy a nyíl nem okozott sérülést a lány agyában, és veszélyes vérzéseket sem.  Az operáció után a lányt az intenzív osztályra szállították, de egy nappal később már ki is engedték onnan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik