Élet-Stílus

Új hajat kellene találnod magadnak, mert titokban mindenki nácinak néz

Úgy néz ki, hogy visszavették a hitlerek a hitlerhajat. A Refinery29 írt egy fantasztikus elemzést arról, hogy egyre kevesebb esélyed van a Tinderen férfiként, ha a korábban divatos, de mostanra egyre kevésbé menő felnyírt stílusban hordod a hajadat. Ennek nem csak az az oka, hogy ez a frizura kiment a divatból. Sokkal inkább az, hogy a náciknál is divatbajött.

Ez egyébként egy érdekes hajstílus (a műfaj keretein belül), mert a XX. század nagy részében ez volt a nyugati világ legnépszerűbb hajviselete. Egészen a viktoriánusoktól az 50-es évekig futott, amikor végül az szorította vissza, hogy az egyik nagy németajkú nemzetiszocialista csoportosulás elkezdte nagy lendülettel hordani.

Végül 2010 környékén jött újra vissza, akkor már Amerikában, ahol leginkább Macklemore, vagy Beckham néven futott, de nálunk inkább hitlerként, vagy felnyírtként ismert.

Jellemzően nagyvárosi, balra hajló, divatosan öltözködő, szociálisan érzékeny férfiak hordták eddig. Csak aztán elkezdődött az Alt-right forradalma – most így hívják a fiatal rasszistákat Amerikában – és a sok Alt-right ikon is elkezdte hordani a hajkoronát. Végül Richard Spencer ásta ki a sír utolsó pár centijét azzal, hogy konkrét náciként hitlerhajjal tolta, amikor az utcán náculás közben oldalról kapott egy szép kerek csicskalángost.

Soha nem tudom, hogy csak egy átlagos fehér srác, aki nagyon szeretne menő lenni, vagy egy konkrét neonáci,

ezt mondta a hitlerhajas férfiakkal kapcsolatos élményeiről a Refinery29-nek Allison Davis, egy brooklini újságíró. Szóval ez van. Mondjuk ezt a hajat igazából nem a nácik nyírták ki Magyarországon, mert nálunk a szélsőjobbon ennél még sokkal rosszabbul öltözködnek emberek, hanem az, hogy egy keresztnevén alkotó, fideszes elköteleződéséről híres alkotóművész/borpatika-tulajdonos is elkezdte hordani.

Most már érted, miért nem húz senki jobbra Tinderen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik