Élet-Stílus

Breaking: nem a szex a legfontosabb a magyar szingliknek

24.hu
24.hu

2017. 02. 02. 12:14

De akkor mire vágyik egy 30 feletti egyedülálló?

Több mint 70 000 ember bevonásával készült az a nem reprezentatív kutatás, amely arra kereste a választ, mi a legfontosabb tulajdonság egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szingli számára.

Kockáztatva, hogy nem fogod tovább olvasni a cikket, máris kihirdetjük a győztest:

a kedvesség.

A lista második helyén a szexuális összhang, a harmadikon pedig az érzelmi összhang végzett.

A felmérést végző Elittárs munkatársai arra kérték a megkérdezett párkeresőket, hogy értékeljék az egyes tulajdonságok fontosságát, amit a leendő párjukban keresnek. A válaszok alapján a nők 79%-a, míg a férfiak 65%-a gondolja úgy, hogy számára a kedvesség a legkeresettebb tulajdonság, amit partnerükben szeretnének felfedezni.

Idézzük az Elittárs pszichológusát, Salama Marine-t:

A hosszú párkapcsolatban élőknél előfordul, hogy idővel csökken az egymás iránti tisztelet. Így hajlamosak kevésbé odafigyelni egymásra, s arra, hogy mit és milyen stílusban mondanak párjuknak. Ez persze folyamatosan mérgezi a párkapcsolatot. A felmérésben részt vevő szinglik többsége már élt házasságban vagy igazán komoly kapcsolatban, így nem ismeretlen számukra a kedvesség hiányából fakadó kapcsolatromlás, elhidegülés. Ezért nem véletlen, hogy számukra a kedvesség a legfontosabb tulajdonság, ha hosszú távú kapcsolatról van szó”.

A szakember ki is fejtette, mit kell értenünk kedvesség alatt:

A kedvesség nem abban merül ki, hogy minden egyes percben boldognak mutatjuk magunkat, hanem sokkal inkább arról szól, hogy mennyire vagyunk figyelmesek párunkkal, hogyan adjuk például a másik tudtára a negatív és pozitív érzelmeinket és gondolatainkat úgy, hogy ne sértsük őt meg vele”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.