Élet-Stílus

Agytumorban halt meg a fiatal nő, akit tizennégy orvos küldött el

Stephanie Dickson fitt volt, fiatal és intelligens. Amikor már kilencedik hónapja tört rá egyre gyakrabban fej-, és nyakfájás, illetve szédülés, az edinburghi nő érezte, hogy komolyabb baj van. Több orvost is megkeresett, de mind azt mondta neki, biztosan csak stressz okozza a tüneteit, aztán felírtak neki valamilyen fájdalomcsillapítót.

Aztán 2015 áprilisában annyira súlyos fejfájás és szédülés fogta el, hogy be kellett mennie a kórház sürgősségi osztályára. Kapott egy infúziót, éjjelre bent tartották, de másnap reggel hazaküldték. Néhány órával később, a 24 éves Stephaniet holtan találta otthon a családja.

A boncolás kimutatta, hogy a nő fejében hatalmasra nőtt egy jóindulatú tumor, amikor akkora nyomást fejtett ki, hogy Stephanie belehalt. A legszörnyűbb az egészben az, hogy ha valaki, akár az előző este komolyan vette volna a kórházban, és elkezdi kezelni, a lány még ma is élne.

Stephine legjobb barátnője, a most 27 éves Laura Aberdour azt mondja, a szerettei szörnyű időszakon mentek át a fiatal nő halála után. Ő maga, még így, közel két év után sem mondhatja el, hogy sikerült feldolgoznia a veszteséget. Még mindig nehezére esik, hogy a barátnője haláláról beszéljen, mert annak nem kellett volna bekövetkeznie.

A két lány 14 évesen, a középiskolában ismerkedett össze: rögtön elválaszthatatlanok lettek. Laura nehezen tudja megbocsájtani magának, hogy ő sem vette elég komolyan Stephanie panaszait. Mint mindenki más, ő is próbálta megnyugtatni a lányt.

„Emlékszem, egy nap együtt mentünk az edzőterembe. Azt mondta, eszébe jutott, hogy talán agytumora van, én pedig rögtön rávágtam, hogy ne beszéljen butaságokat, biztosan nincs komoly baja.”

Laura jelenleg egy jótékonysági estet szervez Stephanie emlékére. A bevételből egy agytumor kutatásával foglalkozó alapítványt fog támogatni. Azt mondja, ezenkívül szeretné felhívni rá mindenki figyelmét, hogy ha érzik, hogy betegek, ne hagyják lerázni magukat.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik