Élet-Stílus

Ezt NE csináld a hétvégéken, ha sikerekre vágysz

Alig ért véget a hétvége, és te máris a következőt várod? Nem vagy vele egyedül, de gondold végig, mit csináltál most és mit tervezel a következő szabadnapokra! Legalább múlhat ugyanis ezen, hogy mennyire vagy sikeres, mint azon, amit a munkanapjaidon teszel.

Ha a szabadnapokról van szó, a legnagyobb különbség a sikeres és a sikertelen emberek között az átgondoltság. Nem tűnik annyira meglepőnek, de nézzük, mire gondolunk pontosan. Íme, tizenegy dolog, amiket érdemes elkerülni, mert leginkább a sikertelen emberek hétvégéjére jellemzők.

Nincs idejük a szeretteikre

Néha valóban nehéz időt szakítani azokra, akik fontosak nekünk, és akiknek mi vagyunk fontosak. De ismerjük be, ugyanennyire könnyű kifogást találni arra, hogy miért nincs időnk rájuk. A hétvégéken kellene, hogy legyen.

Hagyják, hogy a technológia átvegye a hatalmat

Tedd fel magadnak a kérdést: te irányítod a telefonod, vagy a telefonod irányít téged? Tedd le a készüléked, jelentkezz ki az email-fiókodból, és értesd meg a kollégáiddal, hogy a szabadnapjaidon nem foglalkozol munkával. Nem szabad ráfüggened a technológiára.

Nem érzik jól magukat igazán

A sikertelen emberek akár egyedül lazítanak, akár a barátaikkal, nem igazán boldogok. Megszokásból csinálnak mindent, nincsenek igazán jelen, mert egészen más dolgokon rágódnak. Nem tudják kikapcsolni az agytekervényeiket.

Folyton alusznak

Lehet sokat ittak pénteken, azt próbálják kiheverni. Lehet, hogy csak iszonyatosan fáradtak. Akárhogy is: teljesen felbolygatja az ember biológiai ritmusát, ha hétvégén sokkal többet alszik, mint hétköznap. Nem egészséges.

Túlköltekeznek

Vannak, akik hétfőtől péntekig minden fillérre odafigyelnek, de csak azért, hogy a hétvégén nyugodtabb lélekkel költhessék el a sokszorosát annak, amit megspóroltak. Jó receptje ez az anyagi csődnek.

Nem „néznek tükörbe”

Mármint képletesen értve. A pörgős hétköznapokon persze nem egyszerű időt szakítani arra, hogy megálljunk egy kicsit, és elgondolkodjunk az életünkön, a céljainkon, azon, hogy honnan hová tartunk. A sikeres emberek azonban időről időre megteszik ezt.

Folyton a munkára gondolnak

Más dolog, ha valaki jól teljesít és felkészült, és megint más, ha valaki munkamániás. Fordíts időt rá pénteken, hogy elkezd szervezni a következő heti munkát, de szombaton és vasárnap engedd el magad.

Csak lustálkodnak, aztán megbánják

Jó dolog a semmittevés, csak viszonylag hamar megunja az ember, ilyenkor látszatcselekvésekbe kezd, például tévét néz, amire könnyen rászokik. Aztán vasárnap este egy reklámszünetben eszébe jut, hogy megint nyom nélkül illant el a hétvége, pedig jó lett volna valamit csinálni.

Nem pihennek, és azt bánják meg

A másik véglet, amikor az ember egyszerűen egy percet sem tud úgy eltölteni, hogy ne csinálna valamit, aminek szerinte értelme van. Az ő hétvégéik jobban be vannak táblázva mint mások legkeményebb munkanapjai, így semmi időt sem hagynak maguknak a feltöltődésre.

Nem készülnek fel a következő hétre

Nem a legkellemesebb dolog csak úgy belezuhanni a hétfőbe, és egész nap csak kapkodni, hogy utolérjük magunkat. A vasárnap este éppen megfelelő arra, hogy egy kis időt tervek felvázolására szánjunk. Ezek később változhatnak, de jó, ha van némi kapaszkodó.

(Business Insider UK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik