Élet-Stílus

Dr. Anwar Aimen

muszlim hitoktató
Dr. Anwar Aimen
Dr. Anwar Aimen

Eredeti szakmám neurológus és klinikai neurofiziológus. Édesapám egyiptomi származású magyar állampolgár, édesanyám magyar. 1995 óta kutatom az iszlám vallást.

Szakdolgozatomban az iszlámot az orvostudomány szemszögéből elemeztem. Kutatásaim sokrétűek. Foglalkozom az iszlám vallásban jelenlévő, addiktív és pszichés betegségekkel szembeni védőfaktorokkal és azok gyakorlati hasznosítási lehetőségével. A Semmelweis Egyetem Magatartás Tudományi Intézetének Laborjában experimentális kutatást végeztem, amellyel az imádság, vallásos áhítat kapcsán megélt módosult tudatállapot fiziológiai, neurofiziológiai hatásait tanulmányoztam.

Más publikációim az epilepsziás agyi hálózatokkal és az agy elektromos tevékenységének matematikai analízisével foglalkoznak. Számos cikkem jelent meg a „Gondolat”, majd az „új Gondolat” magazinokban, amelyekben már a Koránban kinyilatkoztatott, de csak a XXI. században leírt tudományos megállapításokat elemeztem. Külön érdeklődési körömet képzi a tanulás és tanítás módszertan, valamint az iszlám vallásban jelenlévő személyiség fejlesztő faktorok gyakorlati hasznosítási lehetőségei.

Jelenleg Mohamed Próféta (béke legyen vele) és társainak életrajzáról szóló könyvek elkészítéséhez végzek kutatómunkát. Az MTA gondozásában jelent meg publikációm a Zarándoklat címmel az Iszlám Magyarországon és Közel-Keleten című munkafüzet részeként. Számos iszlámról szóló könyv és kiadvány előkészítésében vettem részt.

A vallási párbeszéd, illetve a különböző hátterű emberek békés együttélésének elkötelezett híve vagyok. A 2000 szeptemberében létrehozott Magyarországi Muszlimok Egyháza alapító tagja, átmenetileg a vezetőségi testületének aktív tagja, jelenleg hitoktatója. Hazai és nemzetközi fórumokon képviselem az iszlámot és a magyarországi muszlimokat. Nős vagyok, 5 gyermekem van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik