Élet-Stílus

Sok százmilliós kártérítést kapott a diák, mert vödörbe kellet pisilnie az órán

A 14 éves amerikai kislányt nem engedte ki a tanár a mosdóba, ezért kénytelen volt egy szertárban  könnyíteni magán.

Egy amerikai esküdtszék 1,25 millió dolláros (nagyjából 360 millió forint) kártérítést ítélt meg egy volt Sab Diegói középiskolásnak, akit nem engedtek ki óra alatt a mosdóba, és kénytelen volt egy vödörbe pisilnie egy szertárban – jelentette a CBS News. Ügyvédje szerint a most 19 éves lány még mindig terápiás kezelésekre szorul az eset, és az azt követő cikizések miatt.

A meg nem nevezett lány 14 éves volt, amikor a Patrick Henry középiskola egyik tanára, az iskolai szabályokat rosszul értelmezve, nem engedte, hogy kimenjen az óráról. Miután az eset bekerült a hírekbe, az ügyvéd közlése szerint „kegyetlen cikizéseknek” volt kitéve a lány, akit azok annyira mélyen érintettek, hogy még öngyilkosságra is kísérletet tett.

A lány később egy másik iskolában érettségizett, és bár van munkája, még mindig terápiás kezelésekre jár az eset után kialakult poszttraumás stressz miatt – közölte Brian Watkins. A lány a tárgyaláson is ismertette az esküdtszékkel, milyen komoly hatása volt az esetnek az életére, és azt, még mindig milyen nehézséget okoz neki a rossz élmény feldolgozása.

Az érintett iskolakörzet közölte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik