Élet-Stílus

Trump csak a kezdet, borzalmas lehet 2017

A tudományos, gazdasági sikerek mellett politikai feszültségeket, természeti katasztrófákat hozhat a Tűzkakas éve.

Tudományos újdonságok születhetnek, de politikai feszültségek is keletkezhetnek a kakas évében, legalábbis a hagyományos kínai holdnaptár szerint, amely az újév kezdetét január 28-ára teszi. A tizenkettes ciklusokra oszló asztrológiai naptár minden évét egy-egy állat jelképezi. A kakas 2017-ben ráadásul a tűzzel is párosul (Tűzkakas), ami csak minden hatvanadik évben fordul elő.

A Tűzkakas évében “figyelemre méltó tudományos fejleményekre” lehet számítani – jelentette ki Raymond Lo hongkongi feng shui mester. A Feng Shui (a szélről és a vízről szóló tanítás) az ég és a föld törvényszerűségeinek megfigyelésével próbál segíteni ember és természet összhangját, elveit az ázsiaiak szívesen követik környezetük kialakításakor és a döntéshozatalban.

A Tűzkakas általában az optimizmus, az innováció és a haladás jelképe

– mondta Raymond Lo.

Ugyanakkor sok jós a politikai feszültségek évét is várja a kakas évétől. A tűz és a kakas összekötése feszült hangulatot teremthet, amely államférfiakat “szélsőséges cselekedetekre” késztethet. Ennél a jóslatnál a kínaiak egyértelműen az új amerikai elnökre gondolnak. Az észak-kínai Tajjüan városában egy bevásárlóközpont hét méter magas kakasszobrot készíttetett, amely aranyozott fésűjével és haragosan összevont szemöldökével Donald Trump szakasztott mása. A Trumpra hasonlító kakas felfújható változata megvásárolható online is. Az, hogy az új amerikai elnök nem a kakas, hanem a kutya évében (1946) született, nem számít.

A kínai asztrológia mesterei azonban nem csak a politikai feszültségtől óvnak. Szerintük a kakas éveiben gyakran vannak természeti katasztrófák, nagy tüzek, robbanások, nukleáris jellegű incidensek, fertőzések. A gazdaság számára ugyan sokat ígérően indulhat az új év, a tűz erőt adhat a piacoknak és a konjunktúrának, de csak őszig. Akkor a tűz ereje gyengül. A horoszkópok is ezt a kettősséget mutatják.

A kakas évében születettek aktívak, beszédesek, embertársaik kedvelik őket, mert lojálisak, őszinte barátságokat kötnek. A negatív oldalon könyvelik el, hogy a kakasok lehetnek fennhéjázók és arrogánsak. A kakas nem szereti a kritikát, nem tér ki a konfliktusok elől. Az idén különösen elővigyázatosaknak kell lenniük a kakas évében születetteknek. A kakas évében sokan viselnek valami pirosat a testükön, hogy távol tartsák a bajt. A pályaválasztásnál előnyben részesülnek az olyan foglalkozások, mint a sebész, katona, tűzoltó, testőr, dizájner, eladó.

A híres “kakasok” közé tartozik Paris Hilton, Cate Blanchett, Kate Middleton, Jennifer Lopez, Beyoncé, Britney Spears, Eric Clapton és Roger Federer. A legutóbbi Tűzkakas-évben, 1957-ben bocsátották fel az oroszok a Szputnyik-1-et és a Szputnyik 2-őt, megnyitva az űrversengés korszakát. Hatvan évvel korábban, 1897-ben találták fel az aszpirint.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik