Élet-Stílus

Mennyire boldog a párkapcsolatod? Elárulja az, hogyan alusztok!

Egy párkapcsolatban nagyon sok múlik azon, hogyan tud két ember együttműködni az ágyban. Persze a szex is nagyon fontos, de ezúttal nem arra gondolunk, hanem az alvásra, ami sokszor bonyolultabb helyzet, mint amilyennek elsőre tűnik.

Steve Pickering, a Sussex Beds nevű brit ágygyár alvásszakértője hosszú ideje tanulmányozza a témát. Arra jutott, hogy a párok öt különböző csoportba sorolhatók a legkedveltebb alvópózuk alapján, ami sokat árul el a kapcsolatukról. Véleményével a pszichológusok is egyet értenek.

Kiskifli-nagykifli: klasszikus, védelmező póz. Általában a nagykifli az erősebb személyiség, akire a másik bármikor támaszkodhat.

Szétválasztott kiflik: hasonlít a hagyományos kiskifli-nagykifli pózra, de itt üres tér van a két ember között. Általában azok alszanak így, akik már hosszabb ideje együtt vannak, és teljesen megbíznak egymásban.

Külön alvás: bár a pár egy ágyban alszik, de egymástól elszeparálva, teljesen önállóan. Azt hihetnénk, hogy zavar van a kapcsolatukban, de ez nem így van. Sokkal inkább jelenti azt, hogy két önálló, erős személyiségű ember él egy kapcsolatban, akik nem csak egymásban, de önmagukban is bíznak.

Az üldözés: nem is annyira póz, mint tulajdonság. Az egyik fél egész éjszaka „üldözi” a másikat az ágyban, hogy a lehető legközelebb érezze magához. Az üldözött általában szereti, ha partnere fut utána, játssza a nehezen elérhetőt.

Mellkas-párna: ahogy a neve mutatja, ez az a póz, amikor valaki a hanyattfekvő párja mellkasán nyugtatja a fejét. Nagyon szoros, szenvedélyes póz, amit leginkább a frissen összejött párok választanak, akiknek nagyon fontos, hogy a bőrük minél nagyobb felületen összeérjen.

Pickering szerint, azonban az, hogy egy pár nem ölelkezik alvás közben, nem jelenti azt, hogy ne állnának közel egymáshoz. „Azt hinnénk például, hogy akik egymásnak háttal alszanak, eltávolodtak egymástól, pedig ha a hátuk közben összeér, azt jelenti, hogy nagyon erős és egészséges kapcsolatban élnek. Úgy is együtt tudnak lenni, hogy nem másznak folyton egymásra” – mondja.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik