Élet-Stílus

Szemét lájkvadász hazugság volt a „beteg kisfiú szomorú szülinapja”

Lelopta a fotót, kamu történetet kreált hozzá -> jött a több millió lájk.

Egy Elvid Dervishi nevű felhasználó posztja (direkt nem linkeljük) mostanában az egyik legnépszerűbb tartalom a Facebookon. Na, nem mintha vidám lenne a bejegyzés, hiszen egy beteg gyerek látható rajta, csakhogy, mint kiderült, Elvid Dervishinek a világon semmi köze a kisfiúhoz, pusztán felhasználta a fotóját arra, hogy gyűjtsön a saját oldalának pár lájkot. A „pár” jelenleg 3,6 milliót jelent.

Sajnos számos hírportál (köztük mi is) bedőlt a lájkvadásznak, de most utánajártunk.

A brazil fiúcskát Lucas Costának hívják; az Epidermolysis Bullosa nevű veleszületett, örökletes és egyben igen ritka bőrbetegségben szenved, amely folyamatos hólyag- és sebképződéssel jár. Az EB legsúlyosabb fajtájában szenvedő fiatal betegek bőre olyan sérülékeny, mint a pillangó szárnya: a legkisebb behatástól is felhólyagosodik, kisebesedik, ezért pillangógyerekekként is emlegetik őket.

A betegség gyógyíthatatlan, csak a tüneteit lehet enyhíteni, Lucas esetében egy kenőccsel, ám ez a kezelés rendkívül drága: havonta 1-2 millió forintnyi összegbe kerül; a kisfiú anyja ezért a közösségi oldalakon próbál segítséget kérni; Lucas támogatására jótékonysági koncertet is szerveztek.

A fotó, amit az említett lájkvadász felhasznált pedig nem más, mint a kisfiú kilencedik szülinapi buliján készült emlék, amit december elején tartott a család, és ahol mindenki remekül érezte magát.

Tehát a „kívánjatok boldog szülinapot szegény kisfiúnak, akit az osztálytársai nem köszöntöttek fel” – nem más, mint – aljas szándékkal kitervelt – ordas nagy kamu.

https://www.instagram.com/p/BN63hbxj_gl/

(A kisfiút támogató Facebook-oldal itt, az instagramja pedig itt található).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik