Élet-Stílus

Korszerűen tetőtér-beépítéssel

Íme a VELUX tetőtér-specialistáinak javaslatai a gazdaságosabb otthon kialakítása érdekében.

Az első lépések

A VELUX szakértői az alábbiakat javasolják a kényelmes és modern lakótér kialakításához:

  • Hőkamerás vizsgálat: megmutatja az épület gyenge pontjait, célirányosan tudunk szigetelni, ablakokat cserélni.
  • A tetőtér szerkezetének megerősítésekor a meglévő elemeket stabilizáljuk anyagukban azonos termékekkel.
  • Az energiahatékonysághoz nélkülözhetetlen a tető megfelelő rétegrendjének kialakítása, és az elemek méretbeli szabályainak betartása. Egy jól szigetelt tetővel optimális hőmérsékletet biztosíthatunk, így a fűtési számla csökken.
  • A tetőtér hőszigetelését a gyártói előírások szerint, szálas hőszigetelő anyaggal készítsük, és jó minőségű nyílászárókat építsünk be.
  • A szarufák közötti hőszigetelésen felül a szaruzat tetejére kell még min. 10-15 cm vastag szigetelést beépíteni. Ha most cselekszünk, hamar megtérül az ára, később viszont már nem lehet cserélni.
  • A légrés vastagsága min. 5 cm legyen, hiszen hiába vastag a hőszigetelés, nem lesz megfelelő a légáram.
  • A hőszigetelés és a belső párazáró fólia legyen minél vastagabb. A toldásokat, csőáttöréseket le kell ragasztani!
  • A külső fólia páraáteresztő legyen, különben a fólia alatti tetőszerkezet elkorhad.

3_24_ffg_1322_tetoter

Energiahatékonyság fejlesztés

A tetőtér vizsgálata megmutatta, hogy a beépítés során alkalmazott technológiának, a felhasznált szigetelő anyagoknak, valamint a minőségi VELUX tetőtéri ablakoknak köszönhetően a tető, mint új zárófödém válik a ház részévé. Fontos a nyílászárók minősége, alacsony hővesztesége, hiszen felületük számottevő az épületen. A VELUX tetőtéri ablakok jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek, a keret kidolgozottságát és az üvegfelületek minőségét tekintve. A tetőtér-beépítéssel az energetikai besorolás akár két szintet javulhat a minősítési skálán, tehát a ház gazdaságosabbá és energiahatékonyabbá válik.

3_24_ffg_9265

Egészséges és környezetbarát lakótér

A beépítetlen tetőtér jelentős hűlő felülete a háznak, így komoly hőveszteséget okoz. Ez elpazarolt energia, amely nemcsak a környezetet terheli, hanem plusz költséget is jelent. Gondos tetőtér kialakítással megszüntethető az olyan egészségre ártalmas probléma is, mint a penészesedés. A beépítés ár-érték arányosan a legjobb megoldás, hiszen csökken a rezsiköltség, jó hőérzetet, növekvő komfortot, és új életteret teremtve.

További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu!

Korszerűen tetőtér-beépítéssel 3

Mentés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik