Élet-Stílus

Választania kellett a család és a munkahely között – nem bánta meg a döntését

Özönlenek az állásajánlatok a férfihoz, akit az apás szülés miatt rúgtak ki.

Lamar Austin korábban a katonaságnál szolgált, most biztonsági őrként dolgozik – illetve csak dolgozott. Kirúgták.

A Pittsfieldben (New Hampshire állam) élő férfit az év utolsó napján bocsátották el munkahelyéről. Lamar jelezte a főnökének, hogy gyermeke fog születni, és szeretne ott lenni a baba érkezésénél, de a munkaadó azt mondta: ha nem jön be másnap reggel, akkor búcsút mondhat az állásának.

A baba jött, Lamar pedig úgy döntött, hogy az apás szülést választja a munkahely helyett.

A cégnél ezek után betartották a főnök ígéretét: közölték Lamarral, hogy elbocsátották.

A férfi ezzel együtt úgy érzi, jól döntött. Miután előző három gyermeke születésénél nem tudott jelen lenni, semmiképp sem akarta kihagyni ezt az eseményt. A Huffington Postnak elmondta: úgy érezte, azt kell tennie, ami a családja szempontjából helyes, és így is tett.

A történet elég hamar elterjedt, és nagyon úgy tűnik, hogy Lamar nemcsak erkölcsileg hozott jó döntést, de anyagilag is jól fog járni.

Egyfelől azért, mert a sztori hallatán több tucat cég képviselője jelentkezett be nála, hogy örömmel alkalmaznák őt. Másfelől pedig egy vadidegen, bizonyos Sara Persechino jóvoltából, akit annyira megérintett Lamar története, hogy online gyűjtésbe kezdett, ahol máris több mint 9100 dollár (2,6 millió forint) gyűlt össze az immár hattagú család támogatására.

 

Kiemelt fotó: gofundme.com/cainanaustin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik