Élet-Stílus

Verni kell az asszonyokat, hogy tudják hol a helyük

Egyebek mellett ezt tanácsolja egy friss házasoknak szóló török házassági útmutató. Ami szerint a nőnek kötelessége szexi fehérneműbe bújva lesni férje kívánságait.

„Perverz fantáziák könyve.” Így jellemezte az ellenzéki török Köztársasági Néppárt (CKP) egyik képviselője azt a házassági útmutatót, amit a kormánypárt irányítása alatt álló Kütahya városban kapnak meg az esküvőkön az ifjú házasok – írta a Sol International. A „Családi házasélet” című oktatási anyagot a török vallásügyi hivatal (Diyanet) egyik volt munkatársa írta, és pont olyan tanácsokat is nyújt, mintha egy keményvonalas iszlamista írta volna.

Az útmutató szerint a nőnek kötelessége alávetnie magát férje akaratának, szófogadónak kell lennie, és meg lehet verni, ha nem engedelmeskedik, vagy nem figyel arra, hogy férje szépnek találja. Az asszonyverést a könyv „gyógyszerként” jellemzi, ami „emlékeztetni fogja a nőt, hogy ki az úr a házban”.

És miután verést kapott férjétől, a nőnek kötelessége szexi ruhákba öltözve kényeztetni a férfit. Amikor pedig „a férfi dühös, a feleségnek azonnal csendbe kell maradnia, bocsánatot kell kérnie és nem szabad idegesíteni a férjét” – olvasható az útmutatóban. Ami még arra is kiterjed, hogy a nőnek „nem szabad beszélnie szex közben, mert akkor a születendő gyermek dadogós lesz”.

A feleség dolga a könyv szerint természetesen az, hogy otthon legyen és házimunkát végezzen, dolgoznia nem szabad, mert akkor nem fordít elég energiát férje szexuális igényeinek kielégítésére, Sőt, még csak ki sem teheti a lábát a házból a férfi engedélye nélkül, mert „ha a nő meglát egy férfit, aki szebb, mint a férje, akkor elcsábulhat”.

A CKP vezetője kritizálta a kiadványt, közölve, hogy az „másodrangú állampolgárként tekint a nőkre, akiket szexrabszolgaként határoz meg”, míg a török oktatásügyi miniszter „primitívnek”, és „tudománytalannak”nevezte az útmutatót. Kütahya polgármestere azonban megvédte azt, közölve, hogy 2014 óta adják oda minden friss házasnak, és eddig senki sem panaszkodott miatta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik