Élet-Stílus

Kórházi vécé szemetesébe dobta újszülöttjét egy anyuka

ujszulott(210x140).jpg (Array)
ujszulott(210x140).jpg (Array)
A 27 éves Orsolya-Anamaria Balogh még papír zsebkendőt is tömött gyermeke szájába, mielőtt magára hagyta. A kicsi életben maradt.

Bűnösnek vallotta magát csecsemőgyilkosság kísérlete vádjában a 27 éves Orsolya-Anamaria Balogh, aki egy brit kórház szemetesébe dobta újszülött gyermekét – jelentette a helyi sajtó. A nő tárgyalását kedden tartották Liverpoolban, de az ítélethozatalt január 16-ára halasztották a még tavaly nyáron történt esettel kapcsolatban.

A gyereket 2016. június 5-én találta meg egy takarítónő a Wigan városában lévő Royal Albert Edward kórház vécéjében, a szemetesben. A nőnek az tűnt fel, hogy túlságosan nehéz a szemetes, és amikor belenézett, egy táskát talált, amiben egy magzatpózban fekvő újszülöttre bukkant.

A kisfiú szájában egy papír zsebkendő volt, a fején pedig egy műanyag zacskó, de azt nem lehetett megállapítani, hogy a zacskó az egész fejét beborította-e. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően a kicsi sértetlenül úszta meg az esetet.

A rendőrök hamar megtalálták Baloghot, aki pár órával az újszülött felfedezése előtt jelent meg párjával a kórházban, hasi fájdalmakra panaszkodva. A nő az őt előzetesen megvizsgáló nővérnek azt állította, hogy nem terhes, és az ápolónő elmondása szerint „nem tűnt terhesnek, nem volt látható semmilyen pocak” – mondta el a bíróságnak Richard Pratt ügyész.

Mivel az orvosok elfoglaltak voltak, Baloghot nem tudták azonnal megvizsgálni, és közölték vele, hogy várnia kell. A nő ekkor ment ki a vécére, majd miután kijött, párjával együtt egy taxival hazament. Az újszülött megtalálása után rendőrök keresték fel őket otthonukban, ahol a nő tagadta, hogy szült volna, de egy bába vizsgálata után bebizonyosodott, hogy nem mondott igazat.

Balogh ezután beismerte, hogy a vécében szült, de azt állította, hogy a gyerek nem lélegzett, és azt hitte, halva született. Valamint váltig állította, hogy nem tudta, hogy terhes. A rendőrök azonban később kiderítették, hogy számítógépével terhességgel és otthonszüléssel kapcsolatos témákra keresett rá az interneten.

A nőn elvégzett pszichiátriai vizsgálatok megállapították, hogy Balogh a szülés után a deperszonalizációs zavar tüneteit mutatta, aminek jellemzője, hogy saját életét külső szemlélőként szemléli, elveszti identitását, és úgy érezheti, a körülötte lévő világ nem igazi.

A brit sajtóban megjelent hírekből az nem derült ki, hogy Balogh milyen származású, csak annyi, hogy a bírósági tárgyalások alatt román tolmács segítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik