Élet-Stílus
Budapest, 2016. július 4.
A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) kéményseprője egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezető csövét ellenőrzi a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás július 1-jétől ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenőrzés megrendelésétől.
MTI Fotó: Marjai János

A szomszéd ért a kazánokhoz, most is neki szóltam

24.hu
24.hu

2017. 01. 02. 12:36

Mi baj lehet, nem igaz? Azért annak is megvannak az előnyei, ha valódi szakemberrel végeztetjük el a kazán vagy konvektor éves, ajánlott karbantartását. Nagyban növeli például a túlélési esélyeinket.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.
A szén-monoxidot az teszi veszélyessé, hogy színtelen, szagtalan gáz. Nem véletlenül hívják csendes gyilkosnak. Némi szerencsével a füstgáz többi összetevőjének köszönhetően furcsa lesz a levegő, érezhetünk párát, szokatlan szagot. Ennél azonban sajnos gyakoribb, hogy már csak a tipikus tünetek jelzik a veszélyt. Ám lehet, hogy már későn.

Ilyen körülmények között avatatlan szakemberre bízni a gázkészülékünk karbantartását valóságos orosz rulett. Lehet, hogy a szomszéd Pista bá’ egész ügyesen bánik a csavarhúzóval, de mégiscsak a családunk élete a tét.

Ráadásul néhány ezer forintos tételről van szó. Konvektor esetében 3-4000 ezer forintba kerül a szakszerű karbantartás, egy kazánnál az ár legfeljebb ennek a duplája. Ennél többet akkor fizethetünk, ha cirkó kazánunk van. Ha csak ellenőrizetni akarjuk a készülékünket, így bizonyosodva meg arról, hogy minden rendben lesz a fűtési szezonban, 1-2000 forintról beszélünk csupán.

Mondanunk sem kell: ennyi pénzért igazán kár lenne kockáztatni. A szomszéddal meg inkább beszélgessünk az időjárásról.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.