Élet-Stílus

Öltönyt talált a hajléktalan férfi, majd karácsonyi csoda következett

Igazi win-win szituáció.

Egy hajléktalan férfit magasztal Liverpool. Gary december 23-án egy bevásárlószatyrot talált egy helyi telefonfülkében.

A zacskóban 200 font (72 ezer forint) értékű ruha volt, többek között egy 140 fontos (50 ezer forint) öltöny. A szatyor tartalmából kiderült, hogy a termékeket a Greenwoods Menswear nevű férfiruhaboltban vásárolta valaki, ezért

Gary egy percet sem hezitált, és tárcsázta az üzletet, hogy sikerüljön megtalálni a ruhák tulajdonosát.

Bár az áruház normális körülmények között nem tudta volna kideríteni egy vevő elérhetőségét, jelen esetben az volt a szerencse, hogy az öltönyt vásárló férfi egy barátjával járt ott, aki viszont munkalehetőséget keresve leadta az önéletrajzát az üzletben.

Az alig több mint 55 kilós férfinak bizonyára lett volna mire költenie a pénzt, ha eladja a talált ruhákat; például gyógyszerekre, miután nemrég ismeretlenek összeverték őt az utcán.

Gary azonban megkereste – és meg is találta – az elhagyott csomag tulajdonosát. A Mirror kérdésére elmondta: biztos volt benne, hogy fontos célból vették azt az öltönyt: esküvőre vagy akár temetésre, így a hajléktalan férfi azt szerette volna, ha a ruha visszakerül a vásárlóhoz.

És akármennyire elcsépelt a „karácsonyi csoda” kifejezés, itt most ez történt: miután az öltöny visszakerült a tulajdonosához, Lewis Robertshez, ő megosztotta a Facebookon ezt a történetet, megköszönve Garynek az önzetlen intézkedést. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a meghatódott internetezők gyűjtést kezdtek az interneten, hogy segítsenek Garyn.

2000 font összegyűjtése volt a cél, ehhez képest 3 nap alatt 472 ember eddig 5085 fontot (1,845 millió forint) dobott össze,

úgyhogy remélhetőleg Garynek 2017-ben már nem az utcán kell élnie.

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik