Élet-Stílus

Vége: elhagyta az országot a gyászoló sztárpár

Ha most ezt olvasod, akkor van egy rossz hírünk: kattintásvadászat áldozata lettél. A 24.hu-n ez elég ritka, viszont mivel vannak olyan oldalak, melyek a látogatottságuk nagy részét ezzel szerzik (és a renoméjuk nagy részét ezzel vesztik), így arra gondoltunk, készítünk nektek egy szótárt, hogy ti is tudjátok majd, milyen cím mögött milyen „tartalom” van.

Elöljáróban fontos elmondani, hogy ezekhez a posztokhoz a legtöbbször nemcsak félrevezető címet (nem ritka a döbbenet, elhűltünk, megrázó szavak használata sem), de ugyanilyen képet is használnak, hogy aztán az olvasó a cikkhez érve maximálisan átverve érezhesse magát.

Az sem szokatlan, amikor nem írják ki a címben az illető nevét, csak sztárként hivatkoznak rá – emögött legtöbbször az áll, hogy itthon a kutya sem ismeri, és úgy nem kattintana senki.

A szemléltetéshez Antal, Béla és Cecília neveket használjuk.

Cecília családja új taggal bővül. GRATULÁLUNK!

A gratulálunk szót általában valamiért csupa nagybetűvel használják. Talán azt szeretnék erősíteni, amire mindenki először gondol, hogy Cecíliának gyereke lesz. Pedig nem: az igazság legtöbbször az, hogy csupán egy macskát vagy kutyát fogadott be, rosszabb esetben csak pár napig vigyázott rá.

Hatalmas öröm érte Cecíliát. GRATULÁLUNK!

Itt is feltűnik a gratulálunk szó, ami miatt a legtöbben születendő gyerekre vagy eljegyzésre gondolnak. De sajnos ez is csak átverés: Cecíliának ilyenkor általában egy új könyve jelenik meg, vagy egy új műsort kap valamelyik csatornán.

Te jó ég! Vajon mi történt Antal arcával?!

Megöregedett? Megverték? Furán sminkelte magát? Dehogyis, csak a Snapchat alkalmazásban található filtereket próbálta ki Antal, aminek így vernek hírt az oldalak.

Döbbenet: eljegyezte egymást a két tévésztár!!

Valóban így van, csak azt felejtik el közölni mind a címben, mind az ajánlóban, hogy két sorozatszínészről van szó, akik csak a sorozatban, tehát nem a való életben házasodik majd össze. Apró különbség.

Hűha! Antal joggal lehet féltékeny Bélára!

Adott egy helyzet: Cecília, a harmadik személy színész, az egyik filmben vagy sorozatrészben pedig Bélával van csók- vagy ágyjelenete. Cecíliának a való életben egyébként Antal a párja, ezt mossa össze az oldal, hogy kattintást szerezzen.

Elképesztően sokat fogyott Antal!

Antal vagy olyan ruhát húzott fel, ami optikailag vékonyabbnak mutatja, mint a tegnapi, szintén sokatfogyott képén, vagy csak az arcát fotózta, arra meg bármit rá lehet fogni.

Csúnyán beszóltak Antalnak!

Itt mindenki azt hinné, hogy a kollégái, ismerősei szóltak be neki vagy az utcán kapott keresetlen szavakat, de nem. Az ilyen címek mögött a legtöbbször az áll, hogy az oldal szerkesztői Antal instagramos vagy facebookos fotóinak kommentjeit olvasgatják, és ha ott valaki nemtetszését fejezte ki (például Szerintem a másik profilod előnyösebb), akkor abból hírt generálnak.

Antal és Cecília kimondták: VÉGE!

Nem, Antal és Cecília nem szakított, csupán a közösen vezetett, legtöbbször tehetségkutató műsoruknak érkezett el az utolsó adása és arról posztoltak egy backstage fotót.

Antal bevallotta: Nem készült fel erre…

Még mindig ugyanaz, véget ért a műsor és az előbbi képhez ezt írta Antal.

TRAGÉDIA! Gyászol Béla!

Ez általában két dolgot jelent: vagy Béla kisállata halt meg a minap, vagy valamelyik külföldi híresség és a róla szóló gyászhírt osztotta meg Béla. Mindkét esetben ízléstelen ilyen címet használni.

ITT A VÉG: A Facebookon könyörög segítségért Béla

Hiába tudjuk, hogy Bélának már nem megy olyan jól a szekér, nem saját magának kér pénzt, hanem csak megosztotta az egyik alapítvány bejegyzését.

Vége: Elhagyta az országot Antal és Cecília!

Azt hinnénk, hogy emigrálnak, de nem: csupán a párnapos nyaralásokat szokták így felvezetni a kattintásvadászatra épülő oldalak.

 Fejlécképünkön Ksenia Sobchak és férje, Maxim Vitorgan található, akiket eddig nem ismertünk, de szerencsére nem gyászolnak, és az országot sem hagyják el, mert egyébként nem is jártak nálunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik