Élet-Stílus

Külön kódja van a fekete vásárlókra a Versacének

Egyezményes jele van a Versace-boltoknak arra az esetre, ha egy fekete vásárló lépne be a boltba - ezt állítja és emiatt perli az olasz céget egykori alkalmazottja.

Christopher Sampiano a periratokban nemcsak a titkos kódról számolt be, de arról is, hogy őt is diszkriminálták: szerinte két hét munka után azért rúgták ki a pleasantoni outletből, mert részben afroamerikainak vallotta magát, írja a Fashion Law.

A betanítás alatt az egyik menedzser mesélt nekem a D410-es kódról, amit akkor kell használni, ha egy fekete vásárló lép be a boltba

– mesélte Sampiano, majd hozzátette: a menedzser elmagyarázta neki, hogy ez a kollégák figyelmeztetésére szolgál.

A hivatalos álláspont szerint a férfitól azért váltak meg, mert nem értette meg a luxust és nem ismerte a luxuséletet. A cég egyébként arra kérte, hogy ő mondjon fel, mert úgy sokkal könnyebb elintézni a papírmunkát.

Sampiano arra is kitér, hogy a Versace törvényt is szegett azzal, hogy nem fizették ki a ledolgozott munkáját, nem kapott pihenőidőt és a munkaviszonyát is jogtalanul szüntették meg. Egyébként csoportos pert szeretne indítani, ami azt jelenti, hogy ha a bíróság is jóváhagyja, akkor várja azok jelentkezését, akik tanúsítják, amit ő mond, és közösen beperlik a Versacét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik