Élet-Stílus

Az egyik legnagyobb mobilszolgáltató ügyfelei 6,9 millió SMS-t írtak karácsonykor

SMS (sms, üzenet, )
SMS (sms, üzenet, )
 A Telekomosok 6,9 milliós SMS-forgalmat bonyolítottak karácsonykor, írja a szolgáltató közleményében.

A korábbi várakozásoknak megfelelően a karácsonyi ünnepek alatt  – december 24-én, 25-én és 26-án – küldött SMS-ek száma közel 10%-os csökkenést mutat a tavalyi hasonló időszakhoz képest a Telekom ügyfelei körében:

tavaly közel 7,6 millió, az idén pedig már csak 6,9 millió szöveges üzenetet küldtek, ugyanakkor a három ünnepnap mobilinternetes adatforgalma közel 30%-kal nőtt.

Az évekkel ezelőtt indult trend tehát folytatódik, évről évre nagyobb jelentőséget kap az internetes kommunikáció. A mobilinternet forgalom több mint háromnegyede már 4G hálózaton zajlik.

A Vodafone-nál is hasonló volt a helyzet, az idei karácsonyi időszakban az egy évvel korábbihoz képest ugrásszerűen növekedett ügyfeleinek adatforgalma, míg a hagyományos telefonhívások, elküldött SMS-ek és MMS-ek száma sokkal kisebb mértékben változott.

A 2016. december 24. és 26. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött sok millió különböző internetes üzenet mellett nagyon sokan a hagyományos módon üdvözölték ismerőseiket, rokonaikat, barátaikat, így a Vodafone ügyfelei közel 106 ezer MMS-t és 6,4 millió SMS-t küldtek és 9,4 millió hívást indítottak a karácsonyi időszakban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik