Élet-Stílus

Ha imádod a karácsonyt, akkor ezeket a dalokat kérlek, semmiképp ne hallgasd meg

Nem is gondolnánk, de a karácsonyi dal, mint műfaj iszonyú nehéz.

Miközben mi a plázákban és bevásárlóközpontokban mászkálunk és a fülünkbe ordít az All I Want For Christmas, el sem tudjuk képzelni, hogy hány borzalmasan gyenge ünnepi feldolgozásnak kellett megszületnie ahhoz, hogy létrejöhessen azaz egy. Merthogy vannak jó karácsonyi dalok, ez kétségtelen, csak azt kellene végre tisztába tennünk, hogy az ünnepekkor mi számít jónak. Nos, nagyjából semmi.

KARÁCSONY = GICCS

Ezt sajnos mindenkinek el kell fogadnia, a karácsony egy giccses ünnep, amely gyakorlatilag azért lett beiktatva a tél kellős közepére, hogy valahogy túléljük az évszakot. Ennek megfelelően a karácsony mindig is túl fényes, túl mosolygós, és túlárazott lesz. Ha ezen túl tudjuk tenni magunkat, és nem kezdünk el mindenáron, görcsösen értékeket vagy mély mondanivalót keresni, akkor talán egész jól is elsülhet az a 2-3 nap, amit otthon töltünk a családdal.

A klasszikus karácsonyi dalok tehát szükségszerűen giccsesek, ez pedig egyáltalán nem baj, sőt. Mint ahogy nemsokára látni fogjuk, borzalmas dolgok történnek akkor, amikor zenekarok úgy döntenek, hogy majd jól kezelésbe veszik az ismert klasszikusokat.

Ha imádod a karácsonyt, akkor ezeket a dalokat kérlek, semmiképp ne hallgasd meg 1
Giccs <3

A következő 5 feldolgozás tökéletesen egy kaptafára megy abban a tekintetben, hogy egy egyébként jó zenekar próbál meg egy-egy karácsonyi dalt a saját stílusában, hangszerelésében eljátszani. A baj csak az, hogy az együttesek ezzel kirángatják abból az egyetlen közegből ezeket a dalokat, amiben működni tudnak.

Az eredmény: 5 önmagából kiforgatott semmilyen szám.

Ha valamivel meg lehet ölni a kevéske karácsonyi hangulatot, akkor az ez a válogatás. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

My Chemical Romance – All I Want For Christmas Is You

The XX – Last Christmas

Sex Pistols – Jingle Bells

Weezer – We Wish You A Merry Christmas

Slaves – Last Christmas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik